Pericol de furtuni în județul Neamț

vreme-rea-01Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme nefavorabilă pentru intervalul 18 septembrie, ora 18:00 – 20 septembrie, ora 18:00. Este afectată întreaga țară.

“În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină. Astfel de fenomene se vor semnala în seara zilei de duminică, 18 septembrie și pe parcursul nopții de duminică spre luni (18/19 septembrie) în zonele montane și local în regiunile sudice, sud-estice și centrale, apoi în cea mai mare parte a țării. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp, cu precădere la deal și la munte, precum și în partea de est a teritoriului. Temperaturile vor scădea accentuat în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilei de marți, 20 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara”, avertizează ANM.

Duminică, 18 septembrie, până la ora 15:30, județele Neamț și Suceava, cu precădere zonele montane, se află sub COD GALBEN de furtuni.

În cursul zilei de luni, 19 septembrie, ANM va actualiza prezentul mesaj. (M. CONSTANTINESCU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *