Politică și administrație: Harbuz dispus să închidă Parking SA

Liviu HarbuzUn comunicat primit la redacție din partea lui Liviu Harbuz, prim-vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară Neamț, prezintă o inițiativă inedită în peisajul politic local. Pornind de la mai multe propuneri plecate din sau via PNL, privind cheltuielile și investițiile în administrația pietreană, el propune formarea unui grup de lucru și analizarea activității tuturor societăților comerciale ale municipalității. Iar măsurile, în cazul în care se va dovedi că este necesar acest lucru, să meargă până la desființarea lor.

«Declarație de presă

În ultima perioadă, PNL-ul, prin vocea unui consilier local foarte activ și implicat, a făcut propuneri interesante cu referire la reformarea societăților comerciale în care Primăria este acționar sau propuneri de soluții pentru problemele din sănătate.

Am reținut propunerea de a construi un nou spital în Galleria Mall, reformarea societății Troleibuzul, dar, în mod special, propunerea de a desființa societatea PARKING SA. Evident că cifrele prezentate în legătură cu societatea Parking vor trebui verificate.

Și, pentru a nu rămâne doar la stadiul de declarații politice, Partidul Mișcarea Populară propune crearea unui grup de lucru, format din reprezentanții partidelor politice din Consiliului Local, reprezentanții Primăriei Piatra Neamț și ai altor actori direct implicați în funcționarea societăților Primăriei.

Propunerea PMP este ca această analiză să se extindă asupra tuturor societăților primăriei, rezultatele acestor analize să fie subiectul unei consultări publice, iar deciziile să fie luate doar în conformitate cu interesul public.

Scopul acestui demers este acela de a face o analiză obiectivă, având ca unic deziderat reprezentarea eficientă a interesului cetățenilor din Piatra Neamț.

Partidul Mișcarea Populară îl va delega pentru acest grup de lucru pe domnul viceprimar Bogdan Gavrilescu, acesta fiind persoana cea mai autorizată.

Nu vom ezita nicio secundă să susținem orice propunere care vine în spiritul reformei administrației publice locale, la fel cum nu vom ezita să participăm activ la desființarea societăților care produc pagube Primăriei Municipiului Piatra Neamț, desigur, în acord cu legislația în vigoare.

Ne dorim să fim proactivi în acțiunile de interes local, depășind barierele politice, interesele de partid sau de grup.

Transparența trebuie să caracterizeze acțiunile Consiliului Local și ale funcționarilor din primărie.

Deputat Liviu Harbuz

Prim-Vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară»

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *