Costache Lupu: ”PMP vă așteaptă pentru a mișca România în direcția cea bună!”

c-lupu-7Politic vorbind, Costache Lupu s-a întors la prima dragoste. ”După 1992, când FSN-ul s-a scindat, majoritatea tinerilor politiceni cu convingeri democratice și viziuni moderne s-au grupat în jurul lui Petre Roman, constituind Partidul Democrat. În județul Neamț, alături de Sorin Adrian Vornicu, Ioan Onisei, Dan Marian Lospa, Gheorghe Ocneanu, Vasile Adăscăliței, Gheorghe Deaconu, Vasile Șendrea și Puiu Iosub, am fost, și eu, membru întemeietor al noii formațiuni politice”, își amintește acesta.

La vremea aceea, era deja implicat profesional în trei domenii importante – învățământul, cultura și sportul ecvestru. Totuși, asta nu l-a împiedicat să se ocupe și de politică, implicându-se în organizația județeană a Partidului Democrat, căreia i-a fost vicepreședinte și pentru care, în 1996, a obținut mandat de consilier local al municipiului Piatra Neamț.

După anul 2000, activitatea sa politică s-a concentrat mai mult în zona Bicazului, unde Partidul Democrat avea cea mai puternică organizație din județul Neamț și unde Costache Lupu a fost ales și viceprimar al orașului. ”      La un moment dat, datorită atitudinii mele neiertătoare, vehemente și critice față de anumite aspecte negative, manifestate în interiorul partidului, pe care le prezentam în paginile celor două publicații – «Gazeta de Bicaz» și «Răcnetul Carpaților» -, am creat nemulțumiri în rândul unor persoane din conducerea partidului. Pentru a evita un scandal, am preferat să demisionez din toate funcțiile deținute în partid, continuând să scriu în cele două publicații. Activitatea mea politică s-a materializat mai târziu, în calitate de membru al altor partide, cu care am câștigat mai multe mandate de consilier local în orașul Bicaz. Apoi, fiind membru UNPR și secretar general al acestei organizații județene, prin fuziune, am devenit membru PMP, vicepreședinte al organizației județene și candidat pentru Senatul României. ”Se poate spune că am revenit la prima dragoste politică. Chiar dacă unora nu le convine, sunt obligați să recunoască înalta valoare de om politic a lui Traian Băsescu. Urmărind prestația jalnică a președintelui României, Klaus Iohannis, și a guvernului său, cei mai înverșunați adversari ai fostului președinte rostesc cu teamă, în șoaptă: tot mai bun era Băsescu! Nu trebuie să fi analist politic pentru a înțelege că România se îndreaptă într-o direcție greșită, că Președintele și Guvernul Cioloș duc o politică ostilă românilor, de deznaționalizare, de dezmembrare a țării și de îngenunchere a poporului nostru în fața Europei. Ultimele afirmații ale lui Klaus Iohannis, prin care se sugerează DNA-ului că trebuie eliminați de pe scena politică Tăriceanu, Ponta și Băsescu, indicând poporului român pe cine ar trebui să voteze la 11 decembrie, încalcă flagrant Constituția și reprezintă motive de suspendare. Se conturează, așadar, o perspectivă sumbră a României, cu un viitor guvern al PNL-ului și USR-ului, condus de un premier marionetă, care va trebui să fie receptiv la poruncile cancelariilor străine. Odată cu înlăturarea lui Vasile Blaga din fruntea PNL-ului, foștii PD-iști din structuri, indiferent ce poziții ocupă acum, vor fi mătrășiți pe rând, pentru a se putea cocoța pe treptele puterii acoliții președintei Gorghiu.

Îndemnul și chemarea noastre se îndreaptă acum către toți românii de bună cedință, către toți pediștii și uneperiștii, către suținătorii și simpatizanții lui Traian Băsescu: Partidul Mișcarea Populară vă așteaptă să reveniți, cu toții, pentru a mișca România în direcția cea bună! Se știe foarte bine, ca președinte jucător, Traian Băsescu a fost permanent în focul evenimentelor, s-a implicat, demn și curajos, în soluționarea importantelor evenimente interne și internaționale. A riscat, asumându-și răspunderea unor măsuri dure și nepopulare, pentru a scoate țara din criză. A reformat instituțiile Statului, acordându-le încredere, sprijinindu-le să își întărească autoritatea. Calitățile sale de politician recunoscut, de om inteligent, curajos și deranjant de îndrăzneț, de conducător experimentat în administrație îl recomandă ca fiind cel mai potrivit pentru funcția de premier”, susține Costache Lupu.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *