Jocuri de campanie: Leoreanu pe locul întâi pentru Senat la…PSD?

Laurentiu Leoreanu in tribuna Salii Polivelente din Roman… A apărut mai întâi un zvon: PSD Neamț îi oferă domnului Laurențiu Dan Leoreanu prima poziție pe lista de candidați pentru Senatul României! Al doilea: surse din interiorul PSD confirmă. Al treilea: presa sare pe Leoreanu – ”E adevărat sau nu?”

Răspuns (mai întâi): „Sunt subiecte pe care n-aș vrea să le discut acum…” Se repetă întrebarea, ușor imperativ („Ați primit ofertă, da sau nu?”) Răspuns (al doilea): „Eu atât pot să spun, că sunt într-o echipă pe care o respect și voi rămâne alături de echipă”. Al treilea răspuns: „Eu nu pot să iau anumite decizii aprioric… și nu știu, în momentul în care eu aș face anumite ”mutații” politice, nu știu de cât respect – din partea cetățenilor, în primul rând – m-aș mai putea bucura…”

Și domnul Leoreanu detaliază: „Eu am ajuns dintr-un partid în altul doar prin fuziune, nu… din traseism. Am început politica în PSDR, partidul lui Cunescu, care, în urma hotărârii luate de conducere, prin fostul ministru al educației, domnul Athanasiu, vicepreședinte, PSDR s-au unificat cu PDSR și s-a format PSD și așa am ajuns eu acolo… Apoi, destul de repede, mi-am dat demisia și am fost independent, dar la rugămintea fostului inspector general de la învățământ, deputat, prefect, președinte de consiliu județean, domnul Pruteanu, am intrat în PLD, care PLD a fuzionat cu PD și am ajuns la PDL, iar PDL a fuzionat cu PNL și așa am ajuns la PNL… Deci am venit pe principiul cascadei, nu al ocolitoarei…”

Primarul Romanului a mai afirmat că nu incriminează prea tare traseismul, fiindcă unii oameni simt mai devreme sau mai târziu unde le e locul.

Dar domnul Leoreanu a spus și două lucruri foarte interesante; e drept, mai degrabă „printre rânduri”: „Important este să-ți găsești drumul și să încerci întotdeauna, pe lângă planul principal, să ai și un plan de rezervă…”

Și „mai puțin importantă este calea, cel mai important este obiectivul…”

Parcă începe a se întrezări și altceva decât se spune în declarații, nu?

(D.A.)

P.S.: Între timp PSD-ul a anunțat lista pentru parlamentare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *