Liviu Harbuz: ”Spune NU masacrului animalelor protejate de lege!”

Nemțenilor le pasă!”. Așa își începe mesajul deputatul Liviu Harbuz, înainte de a cere sprijinul tuturor locuitorilor din județul Neamț, pentru un demers care nu doar pare legitim, ci este chiar necesar. Pornind de la un ordin al ministrului Mediului, care s-a aflat într-o obscură dezbatere publică până pe 30 septembrie și care presupune liber la omorât aproape 1700 de animale sălbatice – inclusiv din cele protejate de lege -, Liviu Harbuz lansează un apel, o petiție pentru a determina Ministerul Mediului să-și bage mințile în cap și să lase animalele în pace.

ras-wwfStimați nemțeni, suntem locuitorii unui județ înzestrat de natură și binecuvântat de Dumnezeu. După ce ne-au distrus pădurile, prin defrișări ilegale, acum urmează fondul cinegetic, pe care vor să îl suprime cu legea în mână. În fața cruzimii oamenilor, animalele sunt lipsite de apărare.

Fie că vorbim de nepăsare, de incompetență pentru găsirea unor soluții sau de interese ascunse ale vânătorilor pentru trofee, rezultatele vor fi aceleași: 1691 de animale sălbatice – urși, lupi, râși, pisici sălbatice – vor fi măcelărite cu o singură semnatură. Suntem moștenitorii unei comori unice la nivel european și avem datoria să luptăm pentru transmiterea acesteia generațiilor viitoare. Vă invit să vă alăturați acestei cauze semnând petiția pe care am inițiat-o, pentru a demonstra că respectul nostru pentru viață este mai puternic decât gloanțele lor. Numai împreună putem prelungi termenul dezbaterii publice și implementa soluții raționale. Astfel de decizii nu se iau pe genunchi, iar dezbaterea publică nu trebuie să fie superficială.

Este datoria noastră să ne implicăm în găsirea soluțiilor pentru rezolvarea situațiilor punctuale în care animalele sălbatice pot reprezenta un pericol pentru om, intervenind asupra cauzelor și nu a efectelor. Alăturați-vă celor cărora încă le mai pasă de viață, de generațiile următoare, de România! Oprește măcelul! Semnează petiția!”, îndeamnă deputatul Liviu Harbuz.

Despre ”măreața” idee a celor de la Mediu, puteți afla în continuare aici, despre impactul trecut, prezent și viitor puteți afla de la oameni care știu ce se întâmplă, iar despre ce alte poziții oficiale s-au luat împotriva acestui ordin de execuție puteți afla aici.

Dacă, după toate aceste informații, reacția firească este să opriți măcelul cu semnătura, petiția poate fi semnată aici.

Dana OSTAHIE

foto: M. CONSTANTINESCU

 

 

 

One comment

  • Moghila

    octombrie 2, 2016 at 8:10 pm

    Foarte frumos dle Harbuz. Cinste dvoastra!

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *