Managerul Negelschi a găsit rezolvarea la Spitalul Județean Neamț: parteneriat cu el însuși

Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, ca și altor spitale de talia lui, îi lipsesc multe. De la investiții care țin de infrastructură până la personalul fără de care o unitate medicală nu ar putea rămâne în picioare. Despre lipsurile celei mai mari unități spitalicești din județ s-au convins toți cei care, rând pe rând, s-au succedat la cârma ei, dar, mai cu seamă, cei care, mai mult de nevoie decât de voie, au ajuns aici să-și caute de sănătate.

Acum, discutăm despre clădirea veche a Spitalului Județean, cea care, la fiecare zgâlțâitură, produce panică nu doar între pacienți, ci și în rândul personalului medical. S-a tot spus că varianta cea mai bună ar fi dărâmarea clădirii și ridicarea uneia noi, dar se pare că până și să distrugi ceva durează și implică o mulțime de hârțogăraie, așa că… mai durează. Între timp, secțiile care încă activează în acest imobil, cu totul impropriu, se descurcă așa cum pot. În așteptarea providențialului proiectul care va să aducă un spital nou-nouț, se fac îmbunătățiri, pe ici, pe colo, prin părțile esențiale, în limita bugetului existent, desigur. Aici intervine, acum, de curând, noutatea adusă de managerul interimar al spitalului județean, Liviu Negelschi. Acesta spune că s-a angajat în renovarea unei zone a secției Neurologie, adăugând că lucrarea se face în baza unui parteneriat dintre spitalul județean, unde dl. Negelschi este manager, și societatea ”Negelschi și Asociații”, unde rolul dlui Negelschi este evident.

neurologie-sju-4
neurologie-sju-3
neurologie-sju-1
neurologie-sju-2

Desigur, orice parteneriat care duce la ”un pic mai bine pentru dumneavoastră”, vorba reclamei GEPA Electro Center, este binevenit, însă nu putem trece cu ușurință peste faptul că, între toate, soluția găsită de director ca să mai rezolve din urgențele spitalului a fost să aducă bani de-acasă.

Donația nu este o formă necunoscută de ajutorare la spital, cunoscut fiind faptul că, de-a lungul timpului, multe firme și mulți oameni de bine au apelat la ea, iar avantaje există și în partea donatorului, chiar dacă poate nu atât de consistente pe cât s-ar crede. Reținem, totuși, că se face ceva și asta într-una din cele mai ”oropsite” secții ale spitalului județean. Nu se va reface toată secția pe banii ”Negelschi și Asociații”, după cum a explicat directorul Negelschi, fiindcă urmează să contribuie și Consiliul Județean la renovarea saloanelor de pe această secție. (M.T.)

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *