Primărița de la Tașca îl caută pe Moș Crăciun

primarita-de-tasca
”La Tașca, zâmbetul copiilor poate aduce soarele”, susține primarul Daniela Ursache

– Doamnă primar, iată, au trecut câteva luni de când sunteți edil al comunei Tașca…

 • Așa este și am plecat cu gândul de a rezolva multe lucruri pentru comuna noastră. Este drept, și în anii din urmă s-au făcut foarte multe lucruri, însă acum misiunea actualei administrații publice locale este de a continua investițiile, în infrastructură, dar și în alte domenii. Cred că o femeie în fruntea unei comunități poate face multe în folosul oamenilor. De asemenea, am credința că, în viitorii 3-4 ani, la Tașca se vor rezolva principalele obiective neatinse încă la infrastructură, precum și multe altele care vor contribui la schimbare a vieții de zi cu zi.

– Dați-ne un exemplu…

 • În ultima vreme m-am tot gândit la o acțiune, de amploare, care să ducă la strângerea unor produse, care pot fi oferite de Sfintele Sărbători ale iernii, mai ales copiilor.

– De unde inițiativa de a oferi daruri în luna decembrie?

 • Inițiativa de a ajuta copiii, fie că provin din familii înstărite sau modeste, nu este o premieră, însă dorința mea este să oferim, de orinde, daruri pentru copiii noștri, indiferent de natura produselor. Evident, vom face un efort și din bugetul local, dar gândul meu merge mai departe și cred că și bătrânii din comună, nu numai copiii, pot primi câte o atenție de sărbători. Cazuistica socială este diversă, iar în anumite locuri este de-a dreptul fără ieșire.

– Lucrați de mulți ani în adminsitrația publică locală. Ați întâlnit și situații limită?

tasca-2– Uneori, am crezut că nu este nicio ieșire în fața unor situații care necesitau multe, din punct de vedere legislativ. Oamenii au probleme și necazuri diverse, iar atunci când au nevoie trebuie ajutați. Aveți dreptate, am văzut multe. Nu știu ce va fi de sărbători și dacă gândurile mele vor ajunge până la capăt, însă eu sper că vom reuși. Și o spun cu toată tăria. Vrem să facem ceva pentru copii, dar nu numai pentru ei, iar Dumnezeu ne va ajuta. După o simplă rugăciune, de a rezolva o problemă pentru un copil sau pentru un sărman, Cel de Sus intervine imediat, iar într-un timp relativ scurt totul se rezolvă. Cred că și noi, cei care avem o funcție în administrație sau lucrăm la o unitate care comercializează dulciuri, hăinuțe, jucării și alte asemenea, putem fi de ajutor pentru micuți. Eu, în viață, ca fiecare om, am trăit și bune și rele, iar de această dată am credința că, la această acțiune, se vor ralia foarte mulți locuitori din comună, societăți comerciale și oameni care ne pot da o mână de ajutor. Am candidat pentru funcția de primar al comunei Tașca fără sprijinul vreunui partid, iar acum vreau să văd ce va ieși din inițiativa mea și câți oameni din comună vor veni lângă noi, cei cu inițiativa.

– O veche poveste spune că, în Ceruri, este o masă lungă, iar acolo se află toate produsele oferite de fiecare, în viață, celor sărmani…

tasca-2016-scoala-15– Nu știu povestea, dar dacă marii rugători au spus așa ceva, cu siguranță așa este. Aș mai spune că, de-a lungul anilor, am trăit momente de înaltă căldură și bucurie atunci când am participat la înmânarea unor daruri către copii. În acele momente, parcă se cobora harul divin și tot ce este binecuvântat de Bunul Dumnezeu. Se spune că sufletul omului este cel mai mare spectacol al lumii. Așa o fi – și nu contest aceste cuvinte -, dar zâmbetul și satisfacția unui copil depășesc orice moment din viață. Clipa este unică! Suntem pământeni și ne ghidăm după anumite reguli, unele impuse de tradiții. În cazul nostru, al românilor, darurile se pot oferi și de Sfântul Nicolae și de Crăciun. De aceea, revin și spun, m-aș bucura tare mult dacă, alături de mine, în această inițiativă, se vor ralia cât mai mulți localnicii. Și din cei care nu au mai trecut de foarte multă vreme pe la primărie, dar și din cei care nu au ajuns nici măcar o singură dată la Tașca. Mi-a rămas, de multă vreme, în minte un citat celebru, care sună cam așa: ”Zâmbetul copiilor poate aduce soarele care înlătură norii”.

– Dacă sunt oameni care vor să vă ajute, ce trebuie să facă?

 • Să ne anunțe, cu un telefon, sau să aducă produsele la Primăria Tașca. Acestea se vor înregistra într-un registru. Iar de aici vor ajunge la cei cărora le sunt de folos. Sunt și eu mamă și știu ce implică bucuria pe fața unui copil. Mai cred că, deși ne este greu tuturor, o mână de ajutor nu strică. Dumnezeu vede și sporește totul. Important este să ne unim forțele și să facem ce trebuie. Copiii de astăzi sunt cei care mâine vor conduce și vor clădi această țară. Sunt cuvinte mari, dar acesta este adevărul. Au nevoie de condiții bine de educație și de toate celelalte necesare educării lor. Iar darul de sărbători trebuie să aducă bucurie, atât celui care îl primește, dar și celui care îl oferă. Așa să ne ajute Dumnezeu!

* Scrisoare către bunul creștin

La poalele Masivului Ceahlău sălășluiește, de ani, o comună care duce o luptă asiduuă pentru a-și ocroti valorile și a asigura o viață decentă localnicilor. Comuna Tașca supraviețuiește spiritual prin zâmbetul copiilor ei, uneori înduioșător de trist, mai ales atunci când primesc răspunsul ”nu avem!”

Toți ne amintim cu drag de un bătrân darnic, ce umplea ghetuțele cu dulciuri și inimile de încântare. Teama noastră este că, în acest an, Moș Nicolae va avea sacul gol pentru unii copii, ghetuțele scâlciate vor rămâne goale și ochișorii în lacrimi.

Nimic nu se compară cu bucuria unui copil de a zări sub brad cadoul preferat, dar, din nefericire, la Tașca uneori lipsește însuși bradul. De aceea, cu îndrăzneala pe care ți-o dă nevoia, apelăm la mărinimia dumneavoastră și credem cu tărie că doriți ca acești copii să crească fericiți.

Pentru a transfoma tristețea în bucurie, noi, o parte dintre cei cărora le pasă de semenii lor, am luat inițiativa organizării unei acțiuni de întrajutorare a celor nevoiași, care se va derula pe tot parcursul lunii decembrie 2016.

Această acțiune va consta în strângerea de de bunuri (alimente, jucării, dulciuri, încălțăminte, îmbrăcăminte).

Cum speranța moare ultima, avem încredințarea că veți oferi un strop de bucurie unor suflete cu aripile frânte care, drept mulțumire, vă vor binecuvânta și în visele lor.

Vă așteptăm pe meleagurile noastre, unde vă veți întâlni cu recunoștință! Totodată, vă rugăm să răspundeți solicitării noastre, chiar dacă, din diferite motive, vă va fi imposibil să ne ajutați.

Vă mulțumim!

Date de contact: Primăria comunei Tașca

Primar Daniela Ursache, telefon:  0747 350 170, 0728 843 063.

 

2 comments

 • ion

  octombrie 21, 2016 at 3:24 pm

  pe site-ul primariei nu gasim nimic….

  Răspuns

  • Mesagerul

   octombrie 21, 2016 at 3:30 pm

   Aveți, la finalul articolului, telefoanele de contact. Dacă doriți, luați legătura direct cu primarul Daniela Ursache.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *