ACTUALIZARE Minune la Timișești: copac care crește din asfalt! Opinia primarului!

pietricica turism

ACTUALIZARE: “Am semnat un contract cu o firmă care a început lucrarea, dar au apărut inundații și lucrarea s-a întrerupt. Însă, lucrarea va reîncepe. Săptămânal semnalizăm acea groapă groapă cu Cedează trecerea, dar unii oameni o distrug regulat. Dacă cineva a pus o creangă în acea groapă a pus-o ca să fie bine și să nu se întâmple vreun accident. Luni dimineață o să remediem din nou problema, dar iarăși o să o strice cineva. Săptămânal refacem. Dacă fostul primar Groza colabora cu domnul Arnăutu îndiguirea de la Târgu-Neamț se făcea până la râul Moldova și trecea și pe la noi. Din cauza inundațiilor există acea surpare. În fiecare an vine câte o comisie să vadă efectele inundațiilor, dar se iau doar măsuri de reparații provizorii. Este o lucrare care ajunge la aproximativ 400.000 lei, iar noi am contractat lucrarea. Lucrarea este complexă. Trebuie făcută apărarea de dig, trebuie un pilon principal în locul unde s-a surpat, dar luni vom pune din nou indicator Cedează trecerea” – Vasile Mărculeț, primarul comunei Timișești.


ȘTIRE INIȚIALĂ: La solicitarea unui cetățean din satul Dumbrava (comuna Timișești) am mers să vedem minunea: un copăcel care crește din asfalt chiar pe podul care duce spre biserica satului și depozitul de armăsari. Ajunși la fața locului nu mare ne-a fost mirarea să vedem respectivul copăcel care ieșea dintr-o gaură de 3 metri, chiar la intrarea pe pod. Trecând peste ridicolul situației, nu putem neglija pericolul la care sunt expuși șoferii, bicicliștii, căruțașii sau pietonii. Dacă pe timpul zilei această capcană teoretic ar putea fi evitattă, pe timpul nopții există riscul să se producă un accident. Fotografii:

Ce ne spune cetățeanul?

“De vreo câteva zile există această groapă și acest copac care a fost trântit în asfalt pe post de semnalizare. E bătaie de joc! Dacă nu se vor lua măsuri cu siguranță vor fi accidente grave. Din ce știu această groapă a fost făcută în urma unor lucrări ale celor de la Apele Române pe albia râului Ozana. Nu-mi pot explica ce-a fost în capul acelora care au pus acest copac în această groapă adâncă. Trebuia pusă o semnalizare corespunzătoare și luminoasă pe timp de noapte, nu un copac”.

Am încercat să luăm câteva lămuriri și de la primarul comunei, Vasile Mărculeț, dar acesta nu a putut fi contactat. Vom reveni cu amănunte despre această “minune” de la Dumbrava-Timișești. (C.T. STURZU)

1 COMENTARIU

  1. In ce hal a putut sa ajunga podul…. Acolo era un pod de lemn, pe care l-au carpit comunistii cu ocazia unei vizite a lui ceausescu. Asta mitraliat, cand a vazut din elicopter cum arata podul, a spus : pod nou din beton. Intr-un an jumate a fost gata,( Ozana era mare, nu ca acum). Pacat de munca oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.