Ada Milea: “Mi-e foarte drag publicul din Piatra-Neamț”

pietricica turism

ada-milea-turnul-sfatuluiSpectacolul-concert al Adei Milea, “Insula”, după textul lui Gellu Naum, a făcut furori vineri, 11 noiembrie, la Piatra Neamț în cadrul Festivalului de Teatru. Evenimentul a avut parte și de trei bis-uri, iar la final Ada Milea a declarat: “Mie mi-e drag foarte drag publicul din Piatra-Neamț. E un spectacol realizat în urmă cu 5 ani cu actorii Teatrului Național din Cluj-Napoca. Acest text al lui Gellu Naum l-am «chinuit» în toate direcțiile pentru a obține ceva cantabil. Inițial, în 2006, am făcut o primă variantă în engleză cu violonistul Alexander Bălănescu, să o jucăm în afara țării, dar adaptată pe jurnal fără nicio legătură cu ce s-a întâmplat în seara aceasta. Era un jurnal al lui Robinson, foarte descriptiv, singurul personaj care exista era Robinson jucat de domnul Bălănescu și restul jurnalului eram eu. Cei de la Teatrul din Cluj m-au întrebat dacă nu aș dori să realizez o variantă cu personaje și am acceptat”.

bobo-burlacianuPartea cea mai interesantă din spectacolul prezentat la Piatra Neamț a fost că actrița din rolul Mary a rămas la Cluj să nască și a fost înlocuită de Bobo Burlăcianu, componentul trupei “Fără Zahăr”.

“Bobo, colegul cu care colaborez de ani buni a fost singura soluție de înlocuire rapidă a actriței cu pricina. El este singurul care cunoaște toate rolurile din acest spectacol, pentru că am avut și o variantă împreună la «Insula» cu jucării din benzinării”, a mai spus Ada Milea.

Bobo Burlăcianu a precizat că într-adevăr cunoștea foarte bine textul însă nu i-a fost chiar ușor s-o interpreteze pe Mary.

“M-am stresat destul de mult și presiunea a fost mare. Am avut doar două repetiții înainte de intra pe scenă. Înainte m-am uitat și la o filmare cu spectacolul. Am strâns din dinți și am zis OK, sper să iasă bine și după reacția  publicului am văzut că a ieșit”.

(Ana MOISE; FOTO: Turnul Sfatului; Opinia Timișoarei)