Elevi și profesori de excepție, premiați de Ministrul Educației

elevi-olimpiciPatru elevi din Neamț vor fi premiați, luni, 28 noiembrie, de ministrul Educației, Mircea Dumitru, datorită performanțelor obținute la concursurile internaționale, în 2016. De asemenea, vor fi răsplătiți și profesorii care i-au pregătit pentru concursuri.

Vor participa la festivitatea de premiere următorii merituoși: Ioana Levîrdă (clasa a VII-a), de la Colegiul Național ”Roman-Vodă” din Roman – Premiul al III-lea la Olimpiada Internațională a Elenismului – profesor coordonator Elisabeta Cristea; Sorina Avădanei (clasa a XII-a), de la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț – Medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Geografie – profesor coordonator Elena Simona Magdalina; Sabina Georgiana Fîrțală (clasa a XII-a), de la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra-Neamț – Medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie ”D. I. Mendeleev) și Gabriela Gorgos (clasa a IX-a), de la Liceul Tehnologic ”Ion Ionescu de la Brad” – Medalie de bronz la ”Gimnaziale 2016” – profesor coordonator Șerban Mumjiev.

Cuantumurile premiilor sunt următoarele: 12.545 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz și 4.065 lei – mențiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competițiile regionale (olimpiade balcanice de seniori și juniori, Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz și 2.550 lei -mențiune (sau diplome echivalente).

Pentru performanțele înregistrate în competițiile internaționale sportive, valorile premiilor au următoarele cuantumuri: 4.000 lei – premiul I, 3.000 lei – premiul II, 2.500 lei – premiul III, 2.000 lei – locul IV, 1.500 lei – locul V și 1.000 lei – locul VI.

Profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. Și școlile la care sunt sau au fost înscriși olimpicii au de câștigat. Pentru fiecare unitate de învățământ se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienței procesului de învățământ. Fondul total de premiere alocat de MENCȘ este de 3.516.755 lei. (M. TEODOROF)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.