Integritatea candidaților din Neamț luată la bani mărunți

initiativa-romania-harta-02“Inițiativa România” a lansat, luni, 28 noiembrie, portalul ALEGERI PARLAMENTARE 2016 (AP16).

“AP16 este cel mai amplu proiect din ultimii 26 de ani de informare publică electorală și de prezentare a candidaților, partidelor, programelor de guvernare, a istoriei politice a partidelor și rezultatelor electorale din 1990 până astăzi, drepturilor și obligațiilor legale ale alegătorului în ziua votului. AP16 este un ghid complet al alegătorului la alegerile generale din 11 decembrie 2016”, potrivit sursei citate.

“Inițiativa România” a estimat că, la nivel național, peste 700 de candidați au șanse de a intra în Parlament (zonă eligibilă). “Este vorba despre 220 de candidați PSD, 188 de candidați PNL, 104 candidați USR, 101 candidați ALDE, 96 de candidați PMP și 37 de candidați UDMR. Pentru fiecare dintre candidați s-a făcut o evaluare de risc pe baza informațiilor privind integritatea (probleme penale, incompatibilități, conflicte de interese sau alte fapte grave), atitudinea față de statul de drept (inițiative legislative de amputare a puterii judecătorești sau de dezincriminare a unor fapte penale în interes partinic, voturi împotriva cererilor parchetelor de ridicare a imunității parlamentarilor) și traseismul politic”, precizează aceeași sursă.

Portalul oferă și o hartă interactivă de unde puteți afla cum stau cu integritatea candidații din județul Neamț. (M. CONSTANTINESCU)

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.