Ionel Arsene: ”Am înțeles importanța unei colaborări puternice între instituțiile județului și mediul de afaceri”

pietricica turism

Președintele Consiliului Județean Neamț a avut vineri, 25 noiembrie, întâlnirea de constituire a celui de-al doilea consiliu consultativ de la nivelul Consiliului Județean Neamț, respectiv cel din domeniul economiei și al afacerilor.

Încurajarea antreprenoriatului înseamnă, în primul rând, încurajarea dezvoltării economice, a creșterii bunăstării pentru cetățeni. Abilitățile și atitudinile antreprenoriale oferă societății beneficii pe termen lung. La Consiliul Județean Neamț, am înțeles importanța unei colaborări puternice între instituțiile județului și mediul de afaceri. Acesta este scopul Consiliului Consultativ al oamenilor de afaceri. Cunoștințele lor, ideile pe care le au pentru dezvoltarea județului, toate sunt importante pentru mine și echipa mea de la Consiliul Județean. Mă bucur că printre membrii Consiliului Consultativ se numără și Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, precum și Vasile Asandei, directorul general al Agenției de Dezvoltare Nord-Est. Experiența și expertiza lor ne sunt necesare pentru a găsi cele mai bune soluții pentru Neamț. Vreau ca, în timpul mandatului de președinte al CJ Neamț, să aducem o creștere economică a județului care să vină în sprijinul oamenilor. Îndrăznesc să am această convingere, că Neamțul se poate dezvolta și că nemțenii pot duce un trai mai bun”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Întâlnirea de vineri a Consiliului a inclus și un punct referitor la deschiderea Biroului Unic la Camera de Comerț și Industrie Neamț, ceea ce reprezintă pentru nemțeni o facilitate importantă. Acest Birou va reuni într-un singur loc serviciile descentralizate și va oferi servicii gratuite de consultanță celor care doresc să înființeze o nouă afacere sau să o dezvolte pe cea existentă și au nevoie de informații pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și altor acorduri de funcționare. O altă temă abordată în cadrul întâlnirii a vizat start-up-urile, cele care sunt din ce în ce mai mult recunoscute ca fiind o forță motrice pentru inovare, spirit antreprenorial și competitivitate și care pot reprezenta o soluție pentru crearea de noi locuri de muncă în Neamț.

sursa: Consiliul Județean Neamț

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.