PSD a făcut teleconferință pentru tarifele de la Parking

parcarelDintr-un comunicat primit la redacție de la organizația municipală a PSD Piatra Neamț, aflăm că, la nivelul organizației, a fost multă activitate în legătură cu tarifele practicate de SC Parking SA, societate în care municipiul Piatra Neamț este acționar. Pe lângă indignarea provocată de presa care a indus în eroare opinia publică, mai aflăm că există un studiu de impact cu privire la Parking, că votul împotriva proiectul este asumat și ireversibil și că a existat o teleconferință a președintelui Ionel Arsene cu o parte a consilierilor PSD, unde s-a hotărât să se facă o nouă propunere, de reducere cu 60% a tarifelor, dacă acest lucru nu va afecta societatea. Comunicatul, îl puteți citi în continuare:

«Organizația Municipală PSD Piatra-Neamț constată cu indignare modul tendențios și părtinitor în care o parte a presei nemțene a indus în eroare opinia publică referitor la modul în care consilierii locali ai PSD și-au exprimat votul asupra hotărârii ce avea ca obiect modificarea tarifelor practicate de S.C. Parking S.A. PSD Piatra-Neamț își precizează prin prezentul comunicat poziția publică referitoare la această chestiune. Consilierii locali PSD întruniți în ședința ordinară din data de 24.11.2016 au respectat întrutotul avizul negativ al comisiei de specialitate la proiectul de hotărâre nr. 26 de pe ordinea de zi. Din respect pentru cetățenii municipiului Piatra-Neamț, vă facem cunoscut că argumentele care au stat la baza votului negativ exercitat de grupul PSD din consiliul local Piatra-Neamț au la bază un studiu de impact a măsurii în sine precum și coeficienți financiar-contabili ai societății Parking S.A. pe care consilierii noștri i-au analizat în fundamentarea deciziei lor. Pe cale de consecință, consilierii locali PSD din Consiliul Local Piatra-Neamț rămân fermi pe poziția exprimată în ședință. Votul ÎMPOTRIVA proiectului de hotărâre nr.26 din ședința ordinară din data de 24.11.2016 rămâne unul asumat și ireversibil. PSD Piatra-Neamț a reacționat astfel, ca urmare a faptului că inițiatorii proiectului (consilierii locali PNL) au încercat să obțină voturile necesare adoptării unei hotărâri de consiliu local a cărei fundamentare nu reprezintă altceva decât o acțiune politică, propagandistică și populistă, o manevră prin care minoritatea PNL din consiliul local Piatra-Neamț și primarul Dragoș Chitic au încercat să-i manipuleze pe locuitorii municipiului Piatra-Neamț din dorința subiectivă de a obține capital electoral și voturi la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016!

PSD Piatra-Neamț se opune unor astfel de practici! Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, a organizat o teleconferință cu o parte dintre consilierii locali PSD din consiliul local al municipiului Piatra-Neamț și au căzut de comun acord cu demersul de realizare a unei analize financiare pentru a se vedea dacă reducerile propuse sunt sustenabile pentru că nu trebuie să vedem societăți ale primăriei în faliment. În urma acestei analize financiare propunerea PSD este să reducem prețul la parcări nu cu 30% ci cu 60% dacă măsura este sustenabilă din punct de vedere financiar și să se aplice pentru toate parcările din Piatra-Neamț, nu doar la cele administrate de Parking. Din analiza experților independenți consultați de către consilierii locali PSD înaintea votului, rezultă că Parking S.A. poate suporta financiar o reducere a tarifului la parcare de 60% și nu de 30%, cât au propus consilierii liberali. Bineînțeles că reducerea tarifului la parcare cu 60% este sustenabilă în contextul unor măsuri de eficientizare și reorientare a managementului Parking S.A. Drept urmare, PSD Piatra-Neamț este în măsură să comunice pietrenilor faptul că reprezentanții PSD în consiliul local vor iniția procedura de organizare a unei ședințe extraordinare de consiliu local în care vom supune spre aprobare reducerea tarifului la parcare cu 60% iar consilierii PSD vor solicita, ulterior votului pe care și-l vor exprima, membrilor CA și AGA ai S.C. Parking S.A., conceperea unui plan de management performant, reducerea cheltuielilor inutile și eficientizarea activității societății. PSD Piatra-Neamț nu va accepta ca interesul pietrenilor să fie manipulat de interese politice și de grup. Consilierii locali ai PSD din consiliul local Piatra-Neamț își propun ca prin măsura pe care o vor adopta să slujească pietrenii, bunăstării acestora și nu a unui tonomat electoral care nu-și propune altceva decât obținerea prin orice mijloace de capital electoral.

Președinte executiv PSD Piatra-Neamț Ec. Emilia ARCAN»

1 COMENTARIU

  1. Iertata-mi fie intrebarea: ce face SC PARKING in afara de a trasa niste linii de demarcare a unor posibile locuri de parcare (uneori in contradictie flagranta cu prevederile Codului Rutier)? Raman la parerea personala ca firma este o sursa de (ras)plata a unor fideli ai unui partid sau al altuia. Nu putea gestiona Consiliul local gestiona direct chestiunea parcarilor? Cati bani din veniturile firmei sunt directionati spre bugetul local?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.