“Mesagerul de Neamț” la conferința lui Traian Băsescu cu presa locală

pmp-base-presa-02pmp-base-presa-03pmp-base-presa-04pmp-base-presa-05Luni, 5 decembrie, Traian Băsescu, liderul Partidului Mișcarea Populară (PMP) a invitat presa locală din întreaga țară la o conferință de presă la Parlamentul României. În fața celor 70 de jurnaliști, fostul președinte a vorbit despre prioritățile PMP, dar și despre soluțiile care ar duce la dezvoltarea țării. Au participat și președintele PMP Neamț, Laurențiu Dulamă, vicepreședintele PMP Neamț, Cristian Petrescu, șefa Departamentului de Comunicare a organizației județene, Raluca Chertic și președintele Organizației de Tineret PMP Târgu-Neamț, Costina Scutaru. Reprezentantul presei nemțene a fost săptămânalul “Mesagerul de Neamț”.

Sinceritate și unirea cu Moldova

„Poate o să vă mirați că în programul nostru nu apar măriri de pensii și salarii, pentru că nu ne permitem să venim cu o campanie mincinoasă la aceste alegeri”.

„Unirea României cu Republica Moldova. Acest obiectiv este o necesitate istorică. Veți întreba, dar moldovenii vor? Răspunsul meu este: în acest moment nu vor! În 2005 am cerut să se facă  o cercetare sociologică pe această temă. Doar 3% din cetățenii Republicii Moldova doreau unirea cu România și doar 10% doreau un drum spre Uniunea Europeană. Răspunsul cetățenilor l-am înțeles ca un efect al procesului de sovietizare. Astăzi, avem 550.000 de cetățeni ai Republicii Moldova cu cetățenie română. În 2009 am început acest proces de desovietizare. Acum, în urma votului dat candidatului pro-european de la ultimele alegeri din Republica Moldova 48% au votat pentru drumul spre Uniunea Europeană. Când vom ajunge la guvernare vom impune înființarea Ministerului Reunificării”.

Problemele României: natalitatea, educația, sănătatea.

„România are trei probleme majore. În 2050 populația României va fi de 16,5 milioane. Efectul va fi incapacitatea de a ne dezvolta. Am depus o lege prin care să se înființeze creșe și grădinițe pe lângă primării. După terminarea concediului de maternitate de doi ani de zile mama se întoarce la serviciu și nu are unde lăsa copilul. Singura alternativă este să angajeze o bonă, dar va da salariul bonei. Soluția noastră este să se construiescă aceste creșe și grădinițe. (…) A doua mare problemă este abandonul școlar. 19,1% dintre copii abandonează școala, cei mai mulți provenind din familii sărace sau cu mulți copii. Va trebui să redistribuim banii din ajutoarele sociale către copii și să acordăm acest ajutor condiționat de prezența la școală. A treia problemă este Sănătatea. Avem un sistem de sănătate grav bolnav și organizat din vremea lui Stalin. Un sistem în care nu bolnavul este în centrul atenției, ci firmele care furnizează medicamente și aparatură medicală. (…) Dacă nu vom declanșa procese de modernizare ale acestor trei priorități Educația, Natalitatea și Sănătatea efectele vor fi dezastruoase peste 20 de ani”.

Traian Băsescu a pus accent și pe redresarea agriculturii și pe realizarea Canalului Dunăre-București, care ar asigura irigarea a 100.000 de ha în sudul țării și ar stopa procesul de deșertificare. Fostul președinte al României a pus accent și pe procesul de reîmpădurire, cât și pe consolidarea independenței justiției.

PMP respectă cetățenii din provincie

Despre acest eveniment, Laurențiu Dulamă, președintele PMP Neamț, ne-a declarat: “A fost o conferință de presă bine venită, în care s-a pus accent pe principalele probleme ale românilor. Domnul președinte Traian Băsescu este singurul lider politic și singurul președinte de partid din România care a avut această inițiativă de a invita presa locală, într-o conferință de presă. Este o premieră. Prin această invitație, domnul președinte a demonstrat că PMP respectă presa din provincie și, în special, cetățenii din provincie, care au dreptul la o bună și corectă informare. Țin să mulțumesc publicației «Mesagerul de Neamț» pentru prezență și pentru că ne-a onorat invitația”. (C.T. STURZU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *