Provocarea lui Ionel Arsene pentru Sănătatea din județ

ionel-arsene-2Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a transmis astăzi, 6 decembrie, un mesaj tuturor celor care nu doar sunt interesați de sistemul de sănătate și mecanismele sale din Neamț, ci se mai și pricep.

«Stimați reprezentanți ai sistemului de sănătate nemțean,

Sănătatea este un domeniu crucial pentru orice stat. Oamenii sănătoși, un sistem medical performant sunt elemente esențiale în asigurarea dezvoltării și a prosperității. Tot sistemul de sănătate trebuie să fie în slujba pacientului. Acesta trebuie să se simtă sprijinit și ajutat, nu împiedicat de birocrația sau de lipsurile din acest sistem.

Consider că este important să avem tăria să discutăm deschis despre problemele serioase ale societății noastre, iar sănătatea face parte din această categorie. Sistemul de sănătate are nevoie de soluții și de perspective corecte, care să redreseze problemele cu care se confruntă toți românii.

În acest sens, în calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț, doresc să vă invit să luați parte la Consiliul Consultativ pentru sistemul public sanitar din județul nostru. Pentru reformă și pentru un sistem mai bun, avem nevoie de opiniile tuturor celor implicați. Cred în necesitatea unui parteneriat solid și eficient între autoritatea publică județeană și cei angajați în sistemul medical din Neamț, pentru binele oamenilor și pentru un nivel cât mai bun de calitate a vieții la noi acasă.

Cunosc foarte bine acum realitățile unităților medicale din Neamț. Cred, însă, că este nevoie de un dialog constant cu partenerii noștri din sistemul de sănătate, pentru a fi tot timpul la curent cu nevoile dumneavoastră, cu nevoile pacienților și cu starea sistemului medical. Dacă reușim să asigurăm acest lucru, avem premisele pentru a implementa schimbările necesare și pentru a găsi proiecte pe termen lung, care să asigure o bună funcționare a sistemului.

Pentru a avea un sistem medical performant, în care cetățeanul se simte protejat, este nevoie de implicarea tuturor celor care pot contribui la îmbunătățirea acestuia. Cadrele medicale, reprezentanți ai sistemului medical ce sunt interesați să facă parte din acest consiliu pot depune la registratura Consiliului Județean Neamț sau pot trimite la adresa de e-mail [email protected] scrisorile de intenție, însoțite de CV.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț»

sursa: Consiliul Județean Neamț

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *