USR va avea deputat în Neamț

iulian-bulaiÎn privința repartizării mandatelor pentru Parlamentul României care nu au fost alocate direct se fac tot felul de calcule și scenarii. În urma calculelor făcute pe baza algoritmilor specifici, în județul Neamț surpriza ar fi că vom avea un deputat USR, în persoana lui Iulian Bulai. În rest, nicio surpriză, Neculai Iftimie (PSD) și Laurențiu Leoreanu (PNL) – dacă nu alege să rămână cu romașcanii – vor completa lista pentru Camera Deputaților.

La Senat, este aproape sigur că Dan Manoliu de la PSD va prinde un loc la redistribuire, ca și Eugen Țapu-Nazare, de la PNL, care nu a reușit să strângă suficiente voturi pentru un mandat plin. Pe plan național mai circulă o variantă – care a fost rapid preluată de cei leneși în a face calcule – cu trei deputați la PNL și cinci la PSD, dar pare mai puțin probabil să se întâmple acest lucru.

Algoritmii de calcul de la AEP se pare că nu i-au dat voie lui Daniel Chițoiu să prindă un loc de deputat, spre disperarea lui Ion Asaftei, șeful local de partid, care a mai bifat un eșec electoral. (V.B)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.