COD PORTOCALIU de ger în județul Neamț

pietricica turism

anm-portocaliu-ger-2017Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, 9 ianuarie, avertizare COD PORTOCALIU, de ger, pentru județul Neamț. De altfel, cu excepția a 5 județe din vestul României, avertizarea este valabilă pentru întreaga țară. Codul portocaliu va fi în vigoare luni, 9 ianuarie și marți, 10 ianuarie.

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania și în Maramureș, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 și -15 grade, iar maximele între -15 și -10 grade”, anunță ANM.

Cele 5 județe pomenite anterior se află sub avertizare COD GALBEN, de ger. “În Crișana și în Banat vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopților și al dimineților, când valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade”, mai menționează ANM în avertizare.

Cel mai probabil, situația nu se va îmbunătăți nici de marți încolo, întrucât tot ANM precizează că “va emite noi mesaje privind evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice periculoase”. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.