Acasă Actual Viscolul “mătură” ulițele din Petricani, Timișești și Răucești

Viscolul “mătură” ulițele din Petricani, Timișești și Răucești

iarna-petricani-utilaj-01iarna-petricani-utilaj-02iarna-petricani-utilaj-03Viscolul din ultimele ore a creat și creează în continuare mari probleme autorităților din Petricani, Timișești și Răucești.

În timp ce la Petricani utilajele primăriei se luptă cu viscolul pe ulițele satului, la Răucești viscolul astupă la loc cu zăpadă, ceea ce deszăpezesc utilajele primăriei. Mai grav este la Timișești,  unde mai multe case din satul Preutești, dar și din comună au rămas fără curent.

Codul galben de viscol și zăpadă ne-a ținut în dispozitiv de asta dimineață de la ora 4 și până în prezent. Cele 3 utilaje din dotare au deszăpezit la foc continuu toate străzile comunei, dar se pare că viscolul ne dovedește. Am fost nevoiți să intervenim și pe drumurile județene, cu toate că nu era treaba noastră, dar avem oameni dependenți de dializă și trebuie să ajungă la spital. Vom fi non-stop pe poziții spre a interveni în caz de înrăutățire a vremii”, ne-a declarat viceprimarul Ioan Cristian Apostol.

„La două case din satul Preutești nu este curent. La fel și la alte câteva case din centrul comunei Timișești. Sunt foarte multe intervenții legate de lipsa curentului și-i așteptăm pe cei de la E.ON, dar nu știu dacă vor putea acționa pe vremea asta. Noi deszăpezim în continuu, dar viscolul astupă în câteva minute ceea ce am deszăpezit. Dar, nu avem ce să facem. Trebuie să deszăpezim la foc continuu, altfel zăpada devine dură și ne va fi și mai greu să deszăpezim”, ne spune și primarul Vasile Mărculeț.

„În satul Preutesti, comuna Timișești, unde locuiește tatăl meu, Pavel Mihai nu este curent electric. S-a desprins un fir de pe stâlp și stau pe întuneric de două nopti. Nu răspunde nimeni la deranjamente. Un alt vecin de-al tatălui meu, Sfrijan Marcel, nici el nu are curent”, ne mărturisește doamna Lica Răucescu.

“Suntem pe traseu, toate utilajele sunt pe drumuri. Am anunțat și ISU, în caz de este nevoie de vreo salvare sau altă intervenție. Mai avem și ulițe înfundate. La un sfert de oră după ce deszăpezim, iar se acoperă de zăpadă. Dacă și lumea ar înțelege această realitate și nu s-ar mai învârti cu mașinile de colo, colo, ar fi bine. Dar, în mare nu sunt probleme grave pe străzile principale”, ne-a precizat primarul Dumitru Bălăjel. (C.T. STURZU)

Notă: Imaginile sunt din comuna Petricani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here