Florin Fecic, un secretar dezamăgit

pietricica turism

florin-fecic-03Secretarul Florin Fecic s-a declarat mai mult decât nemulțumit, chiar dezamăgit de modul cum a funcționat Primăria Piatra Neamț, nu numai în 2016, ci și în ceilalți ani de când lucrează în această instituție publică.

“Sunt chiar dezamăgit. Nu neapărat de cum a funcționat în 2016. Eu sunt în Primărie din 2005. Sunt dezamăgit de tendința, de direcția în care merg lucrurile în general în societatea noastră și bineînțeles în Primărie. Aveam așteptări mai mari în multe privințe, dar multe lucruri nu depind doar de Primărie. Ar trebui să se miște și să se îndrepte lucrurile în toată societatea ca să putem avea pretenții și de la Primărie să funcționeze toate cum trebuie. Factorul politic de multe ori influențează deciziile care, privite obiectiv, sunt iraționale, sunt dictate doar de un interes politic de moment, iar pe termen mediu sau lung sunt păguboase pentru oraș și am avut astfel de cazuri și probabil vom mai avea. M-am cam săturat să-mi fac iluzii că lucrurile se vor îndrepta. Nu mă aștept la ceva mai bun”.

În cursul lunii ianuarie, lui Florin Fecic i se vor evalua performanțele profesionale, deși reglementarea după care se face această apreciere este, în accepțiunea sa, “destul de ambiguă și de ciudată”. “Se spune că se face de primari la propunerea CL. Domnul Vișan nu făcea de niciun fel. M-am uitat prin țară, unii fac prin dispoziție de primar, alții aprobă doar realizarea evaluării în consiliu, evaluarea propriu-zisă o face primarul, etc. Nu are nicio implicație să știți, nu influențează nici salariul, nici nimic, deci nu se pune prea mare preț pe ea”.

dana-soroceanu-subprefect-2_resizeLa județ, secretarul Daniela Soroceanu ne-a declarat că procedura de evaluare este reglementată printr-o hotărâre de guvern “care spune exact când se face, cum se face, cine-i evaluatorul. Eu mă subordonez doar președintelui Consiliului Județean”.

Chestionată cu privire la activitatea Consiliului Județean Neamț în anul 2016, aceasta a precizat că nu are abilitatea și nici competența de a se pronunța asupra acestui fapt.

“Eu nu aplic decât textul de lege. Contrasemnez sau nu contrasemnez în situația în care găsesc legal sau nu ceea ce mi se aduce la cunoștință”.

Atât Daniela Soroceanu, secretarul județului, cât și Florin Fecic, secretarul Primăriei Piatra Neamț, se află momentan în concediu de odihnă. (Ana MOISE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.