Județul Neamț sub COD GALBEN de ger, ninsori și viscol

anm-galben-geranm-galben-viscolAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări COD GALBEN care vizează județul Neamț.

Prima dintre acestea este valabilă în zilele de 7, 8 și 9 ianuarie. “În intervalul menționat, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a țării, atât ziua, cât și noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 și -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 și -15 grade. Vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor și pe parcursul săptămânii viitoare”, precizează ANM, care va actualiza avertizarea pe data de 9 ianuarie.

A doua avertizare este valabilă în intervalul 7 ianuarie, ora 10:00 – 8 ianuarie, ora 22:00. “În intervalul menționat, în estul și sud-estul țării, dar și la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50-60 km/h și, pe arii restrânse, 70-75 km/h, spulberând și troienind zăpada. În special în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (7/8 ianuarie) și pe parcursul zilei de duminică (8 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și local în Carpații Meridionali și Orientali, temporar va mai ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local și în regiunile centrale și în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului”, potrivit ANM. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)