La Târgu-Neamț, viscolul ține oamenii în case! Iarna la Agapia, Petricani și Vânători-Neamț!

tg-iarna-2017-01tg-iarna-2017-02tg-iarna-2017-03TÂRGU-NEAMȚ

În zona Târgu-Neamț, autoritățile locale au scos utilajele de deszăpezire, încă de la primele ore ale dimineții. Viceprimarul Vasile Apopei ne informează că pe străzile principale ale orașului se circulă în condiții normale, iar, în urma mai multor solicitări ale unor cetățeni, s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire și în cartiere mărginașe. Până la această oră, nu s-au înregistrat evenimente neplăcute, mai ales că oamenii au ales să stea în case.

„Avem scoase utilajele de dimineață de la ora 5:30 și intervenim unde este nevoie. De asemenea, mai intervenim și atunci când suntem solicitați de către cetățeni. Până la această oră (10:00), se circulă în condiții normale pe străzile principale ale orașului. Chiar acum, am avut o solicitare la ieșirea din Blebea spre Humulești și am trimis autogrederul. De asemenea, am mai trimis și un buldozer, tot în urma unei solicitări în zona Humulești. Mai avem o problemă de rezolvat pe strada care duce la Pensiunea La Struți. Am avut ieri două cazuri cu niște oameni ai străzii pe care i-am dus la Centrul Social de la Humulești. Legat de școli, nu am primit nicio adresă de la ISJ până acum. De nins, văd că ninge continuu și din ce știu codul galben este prelungit până deseară la ora 22:00. Însă, ISJ va decide dacă se vor închide sau nu școlile, în cursul zilei de luni”, ne-a spus viceprimarul Vasile Apopei.

Daniel Cucoș șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Târgu-Neamț ne informază că, alături de angajați ai societății Eurosal, s-a intervenit pentru curățarea trotuarelor din oraș și a aleelor principale.

VÂNĂTORI-NEAMȚ

La Vânători-Neamț utilajele de deszăpezire au ajuns pe toate străzile comunei, astfel încât microbuzele școlare să poată circula în cursul zilei de mâine. „La Vânători, suntem cu utilajele pe drumuri de dimineață. Pe străzile principale nu sunt probleme, iar pe cele secundare, chiar dacă viscolul pune zăpada la loc, noi avem utilajele pregătite și intervenim. Legat  de școli nu am primit nicio adresă de la ISJ, dar noi avem centrale cu gaz în toate școlile din comună, numai să nu se întrerupă curentul. Microbuzele școlare pot circula să aducă elevii la școli, pentru că traseele pe unde circulă ele sunt deszăpezite”, ne-a spus viceprimarul Vasile Coșofreț.

AGAPIA

La Agapia, autoritățile locale și-au scos propriile utilaje din dotare, pentru a interveni la deszăpezirea drumurilor comunale. „Chiar dacă sunt probleme cu viscolul, pe drumurile naționale deszăpezirea se face de către cei de la Drumuri și Poduri, iar pe cele locale intervenim noi cu utilaje. Avem camion cu lamă profesională, cât și două buldozere echipate cu lamă. La Agapia ninge și viscolește și, la scurt timp după ce deszăpezim o stradă, imediat se pune la loc zăpada. Dar suntem pe poziții și intervenim prompt”, ne-a precizat primarul Neculai Nastasă.

PETRICANI

Și la Petricani autoritățile locale au dispus acțiuni de deszăpezire. De asemenea, s-a dispus să se facă foc, zi și noapte, în toate școlile din comună. „Codul galben a acoperit întreaga țară, frigul și vijelia simțindu-se la cote maxime și în comuna Petricani. Am dispus, în regim de urgență, intrarea în dispozitiv al Centrului Operativ cu activitate temporară și al Comitetului Local pentru Situații de Urgență la nivelul comunei Petricani. În toate școlile din comună se va face foc zi și noapte pentru ca luni toți elevii să participe la orele de curs în condiții normale”, ne-a declarat viceprimarul Ioan Cristian Apostol. (C.T. STURZU)

3 comments

 • Costica

  ianuarie 8, 2017 at 1:12 pm

  La Tg Neamt sunt si strazi mai laturalnice si alei intre blocuri ce trebuie dezapezite si aruncat material antiderapant domnule Harpa si domnule Apopei.Apropo se dezapezesc drumurile cu mai multi cetateni nu un drum ce deserveste o pensiune.Sau Bazil e prietenul vostru mai edililor.Miscare

  Răspuns

 • Franca

  ianuarie 9, 2017 at 5:28 am

  Nu afacut nimeni nimica nimica pe drumurile secundare

  Răspuns

 • Franca

  ianuarie 9, 2017 at 5:31 am

  Drumul care duce la ion Creanga nu nu nusadat cu ni mic

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *