Lucian Micu este de-acum primarul Romanului

lucian micuCu ce gânduri începeți anul și… mandatul?

E, practic, o continuare a ceea ce am început în urmă cu 5 ani; sigur, acum de pe poziția de primar interimar. E o activitate în care mă regăsesc și pe  care îmi face plăcere să o desfășor și în care știu cam tot ce trebuie, ca să fac lucrurile să meargă în viitor din ce în ce mai bine.  Acum, la început de an, stabilim – la nivelul direcțiilor primăriei – lucrurile pe care le avem de făcut, adică ne creionăm activitatea pe termene.

Cum vor evolua lucrurile la CSM Roman, unde prezența dumneavoastră părea indispensabilă?

Clubul sportiv este o direcție de sine stătătoare, cu director executiv la conducere și era doar în subordinea viceprimarului. Nu eu am condus clubul, eu am fost viceprimarul. Deocamdată el e tot în subordinea mea, dar – din momentul în care vom avea un viceprimar – va fi în subordinea aceluia.

Fiindcă veni vorba, legea este permisivă – ”Consiliul local poate alege un viceprimar interimar din rândul consilierilor” –, din ce știți, se va alege un viceprimar?

Cu siguranță va fi ales un consilier cu atribuții de viceprimar, cel mai probabil în prima ședință ordinară a consiliului, pentru aceeași perioadă de interimariat ca și primarul.

Ați avut niște discuții cu grupurile din consiliu în acest sens?

Nu. Însă sigur vor fi niște discuții; în primul rând vom discuta cu ai mei colegi din PNL, cine își dorește… Ulterior, în ședința de consiliu, dacă vor mai fi și alte propuneri…

În ceea ce-i privește pe colegii liberali, aveți vreo preferință anume?

Nu, eu pot să lucrez cu oricare dintre colegii mei…

Dar nu e vorba numai de dumneavoastră, e vorba și despre ei, fiindcă nu toți pot duce o sarcină despre care dumneavoastră știți foarte bine că nu e simplă deloc…

Vom găsi varianta cea mai bună pentru acest post.

Ar putea exista și o variantă cu un viceprimar PSD?

Nu, nu cred… nu văd motivul pentru care ar fi și o asemenea variantă…

Să zicem că motivul ar fi că guvernul… că și Consiliul județean…

Ei, guverne vin, guverne pleacă… noi trebuie să ne facem treaba.

Ce așteptări aveți de la acest guvern?

Să-și pună cât mai repede în aplicare programul de guvernare, să rămână investițiile prioritare și să nu creeze deficite prea mari. Dar e foarte important ca orice guvern, indiferent de ce culoare este, să acorde aceeași atenție tuturor comunităților . Eu sunt convins că vom găsi finanțare pentru proiectele mari, cu atât mai mult cu cât ele sunt pe linia Ordonanței 28.

Faptul că domnul Leoreanu a tot repetat, în ultima vreme mai ales, că ați lucrat foarte bine împreună – cu subtextul „eu l-am crescut” – nu vă deranjează?

Nu. Fiecare are personalitate lui și cu siguranță activitatea primarului Romanului de aici înainte va purta amprenta personalității mele. Dar sigur că a contat foarte mult experiența pe care am acumulat-o lucrând cu domnul Leoreanu, am învățat foarte multe de la dânsul. Dar n-a fost așa… o lecție, ci am discutat de la egal la egal. Nu ne-am certat niciodată, dar de multe ori am avut păreri diferite despre o chestiune sau alta; și întotdeauna când unul avea dreptate celălalt recunoștea asta.

 

A consemnat Dan Ailincăi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.