Ticu Lăcătușu vrea să facă o Casă a Muntelui la Piatra Neamț

Constantin Lăcătușu, primul alpinist român care a cucerit Everestul, vrea să realizeze în Piatra Neamț o Casă a Muntelui. Primarul Dragoș Chitic a spus că Primăria îi va oferi tot sprijinul de care are nevoie.

“O să-i alocăm un spațiu corespunzător pentru un astfel de obiectiv“.

La sfârșitul lunii octombrie 2016, reputatul alpinist nemțean, însoțit de alți 4 temerari ai munților (Sebastian Paulenco, Cristian Gruia, Victor Andronic, Marin Amarinei), a cucerit vârful Ama Dablam (6.856 metri) din Himalaya.

“Suntem extrem de fericiți pentru această performanță binemeritată, o încununare a eforturilor depuse împreună“, scria Ticu Lăcătușu pe pagina personală de Facebook.

Recent, el a participat, împreună cu profesorii de schi Petru Brânzei și Giuseppe Asăvoaei, la o rundă de consultări cu reprezentanții Primăriei Piatra Neamț, în vederea conturării proiectului de buget și agenda pe anul în curs. (Ana MOISE; FOTO: Jurnalul Național)

2 comments

 • razesul

  ianuarie 16, 2017 at 10:06 am

  “…Potrivit primarului, alpinistul Ticu Lăcătușu s-a arătat dispus de a iniția discuții cu parteneri externi interesați să vină să investească la Piatra Neamț”.

  Poate, cu acordul alpinistului, partia de pe Cozla, ar trebui sa-i poarte numele. Performantele alpinistului s-ar plia perfect pe specificul obictivului. Ar fi o onoare pentru noi, cate orase din tara se pot mandri cu asa sportivi.

  Răspuns

 • Gheorghe OCNEANU

  ianuarie 16, 2017 at 5:21 pm

  Felicitari, domnule Lacatusu!

  Voi fi, in masura in care este posibil, alaturi de dumneavoastra.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *