115 profesori pensionabili vor fi menținuți în sistem în Neamț

În județul Neamț, 115 dascăli care au împlinit vârsta legală pentru pensionare, vor fi menținuți, în continuare, la catedre. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Neamț, deciziile aparțin Consiliilor de Administrație din fiecare școală unde s-au formulat cereri de menținere. Cei mai mulți profesori pensionabili sunt din rândul educatoarelor (25) și învățătoarelor (33), însă nu lipsesc nici directori/foști directori ale unităților de învățământ sau lideri ai altor instituții care au legătură cu învățământul, cum ar fi: Emil Creangă, fost inspector școlar general al ISJ Neamț; Gabriel Ploscă, de la Colegiul Tehnic ”Petru Poni” Roman (președinte al Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățământ Neamț); Emilia Lupei, director adjunct al Colegiului Tehnic ”Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț; Dan Gavril, fost director al Liceului cu Program Sportiv Roman; Ermilia Chiruță, fostă directoare a Școlii Gimnaziale Nr.2 din Piatra-Neamț; Florin Irimia, director al Colegiului Național ”Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț; Mihăiță Albu, director al Liceului de Artă ”Victor Brauner” din Piatra-Neamț; Dan Agrigoroae, de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Neamț; Liliana Georgescu, directoarea Centrului Județean de Excelență Neamț și fost inspector școlar general adjunct al ISJ Neamț. Lista completă poate fi vizualizată, aici.

Cererile cadrelor didactice din învățământ preuniversitar, cu gradul didactic I sau cu titlul știintific de doctor, care dovedesc competență profesională deosebită, potrivit metodologiei, se analizeazã și se validează de consiliile de administrație ale școlilor, în funcție de evolutia demografică la nivel local, de planurile de scolarizare, de dinamica resurselor umane, de politicile de personal și de evoluția planurilor-cadru de învățământ. Dacă cererile cadrelor didactice îndeplinesc cumulativ toate condițiile prevăzute în metodologia mișcării personalului didactic, pot rămâne în continuare la catedră pânã la 3 ani peste vârsta de pensionare. (M.T.)

5 comments

 • Popescu Vasile

  februarie 7, 2017 at 5:31 am

  Pai , da , sigur ca pensionarii sunt batuti in cuie si tinuti in brate de catre directorii scolilor locale ……si un profesor tanar sau un om cu initiativa nu are niciodata loc intr-o scoala buna unde posturile bune se cumpara pe bani grei sau se tin blocati pentru pile …..Asta e invatamantul nemteam !…….sa ne mai miram de ce sunt analfabeti in licee sau copiii trateaza scola cu indiferenta …?!!….Uitati-va la profesorii de prin scoli……
  Fara alte comentarii !

  Răspuns

 • Elena

  februarie 7, 2017 at 2:06 pm

  Intr-adevar fata de unii profesori tot respectul pentru ceea ce au facut in cariera! Insa, fratilor… important este sa stiti sa va si opriti la timp, sa nu cadeti in penibil si in ridicol……. de fapt, cu asa conducere la isj Neamt nici nu ma mira….. verificati si cine sunt cei carora li s-a prelungit activitatea????? cati su pe unde cotizeaza????? cand sunt atatitia tineri care nu au o bucata de paine in sistem….. e cazul sa va vedeti de pensia voastra……cam valea!!!!

  Răspuns

 • ionut

  februarie 7, 2017 at 7:08 pm

  Pe principiul unde-i lege,nu-i tocmala. Ce te faci cand regasesti nume sonore din invatamantul nemtean. Nu as baga mana in foc pentru insiruirea de calitati care-i indrituiesc sa ramana pe functii ca despre catedra, mai usor. Se pare ca in acest judet nu sunt inca oameni capabili sa inlocuiasca un presedinte de sindicat, un expert ARACIP etc.

  Răspuns

 • Cetateanul revoltat

  februarie 7, 2017 at 8:02 pm

  Una dintre multele legi prost gandite in tara asta.
  Si mai aiurea e ca ii auzi pe toti ca nu mai pot de atata munca, ca nu mai apuca sa se bucure de pensie, pt ca varsta de pensionare tot creste si, cand colo, mai fac cerere sa li se mai permita sa mai stea.
  Dincolo de cazurile in care nu exista inlocuitori- cum se intampla mai des in sanatate, chiar nu vad rostul si logica acestei prelungiri peste varsta de pensionare.
  E buna si pensia si un salariu foarte mare, amandoua de la stat, nu i asa?
  De ce sa intre in sistem un tanar, sa traiasca si el?? Nuuuu, sa manance astia cu trei guri, de ar putea.
  Tot respectul pt unele cadre didactice, dar sunt printre ei niste loaze….
  Auzi, profesori de sport care cer prelungirea? Cati sunt la sport care nu au unde se titulariza???
  La unvatatori, educatori- la fel.
  Inteleg sa vrei sa pastrezi cu orice pret in sistem un cadru didactic cu rezultate exceptionale,cu elevi olimpici, implicat, care inca mai are randament si mai vrea si poate sa ofere calitate in educatie, dar nu asa….?!?
  Buna logica celui care are in grija bugetul, apoi ne plângem ca nu ne ajung banii de salarii. Ar trebui sa suplimenteze bugetul cei care aproba ramanerea in sistem a acestor profesori. Raspunde cineva de incadrarea in buget?

  Răspuns

  • cristina

   februarie 8, 2017 at 11:01 am

   Aveti mare dreptate ! Nimeni nu contesta posibilitatea de a mentine in sistem un profesor valoros ( cu olimpici etc)sau eventual sa-l pastrezi pentru 1 an daca preda la clase terminale, dar sa pastrezi in sistem o “armata” de educatoare pensionabile,cu salarii mari(raportate la salariile din invatamint !) e prea mult !In invatamintul prescolar si primar deja este o problema cu profesorii/educatorii in virsta , care se adapteaza mai greu la noile cerinte ale invatamintului,teoretic(si practic!)cnsumul nervos cu copii mai mici este mult mai mare si atunci?Te miri ca vezi educatoare/invatatoare in prag de pensie care nu mai rezista psihic(si tipa la copii ,uneori chiar violente) si totusi le mentii in sistem ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *