Demisie din Consiliul Local Târgu Neamț, promovare la județ

 

?

Consiliul Local Târgu Neamț continuă să fie o rampă de lansare spre funcții mai importante. Cazul lui Dănuț Andrușcă este relevant: de la un simplu consilier local a ajuns deputat, după ce a trecut prin ”purgatoriul” altor funcții la nivel național.

Ultima mișcare în sensul unui pas în sus pe scara dregătoriile s-a petrecut în ultima zi de ianuarie, când liderul ALDE local, Viorel Bălțătescu, a demisionat din Consiliul Local. În acest fel, dl. Bălțătescu lasă loc următorului din listă, Vasile Luculescu, fost viceprimar al Târgului în vremea de primar a lui Decebal Arnăutu și fost consilier local PDL, după alegerile locale din 2012.

Șeful ALDE Târgu Neamț nu și-a motivat foarte clar demisia, cel puțin nu în mod public, însă a lăsat să se înțeleagă că se pregătește pentru o foarte probabilă funcție la județ, mai ales în condițiile în care ALDE ar trebui să primească o groază de funcții și nu prea are oameni. Cum, la Târgu Neamț, diferența dintre PSD și ALDE este extrem de fragilă, nu ar trebui să mire pe nimeni dacă dl. Bălțătescu va ajunge chiar în Prefectură sau îi va lua locul lui Iftime Petrariu, la Comisariatul Județean Neamț al Gărzii de Mediu.

După mine, va veni un om cu multă experiență, în persoana dlui Vasile Luculescu. Știam că nu voi sta mult în funcția de consilier local. Consider că activitatea mea în Consiliul Local a fost bună, constructivă. Toate investițiile care s-au făcut în oraș trebuie să treacă prin Consiliul Local, pentru a fi aprobate. Tot ce s-a făcut în ultimii 5 ani s-a făcut și cu contribuția noastră, a celor din Consiliul Local. Indiferent unde voi merge sau pe ce funcție voi fi, am să fiu permanent alături de nevoile și interesele orașului nostru. Voi ajuta orașul Târgu Neamț, indiferent pe ce funcție voi fi”, a spus Viorel Bălțătescu.

Vasile Luculescu s-a arătat mai rezervat cu bucuria de a reajunge în Consiliul Local. El a declarat că va avea loc o întâlnire a biroului local ALDE Târgu Neamț și, după ce va căpăta caracter oficial, se va hazarda în afirmații. ”După aceea vă pot spune oficial. Nu vreau să le-o iau înainte. La sfârșitul acestei săptămâni, vom discuta demisia dlui Bălțătescu și, apoi, se va lua o hotărâre și cu privire la persoana mea”, ne-a spus Vasile Luculescu. (C.T. SURZU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *