DOCUMENT Prefectura poate da ordin de încetare a mandatului primarului de Agapia

După mai multe zile de întârziere, Prefectura Neamț a primit de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) – Secția Contencios Administrativ și Fiscal certificatul de grefă prin care se atestă decizia  nr. 396 din data de 8 februarie în care primarul de la Agapia a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), la ÎCCJ. Judecătorii au stabilit că ANI a avut dreptate când a consemnat în dreptul său conflict de interese administrativ.

Curtea de Casație și Justiție a decis  că “admite recursul declarat de pârâta Agenție Natională de Integritate împotriva sentinței civile nr. 113 din 11 septembrie a Curții de Apel Bacău – Secția a II-a Civilă, de contencios administrativ și fiscal. Casează sentința recurată și rejudecând: respinge acțiunea formulată de reclamantul Nastasă Neculai, ca neîntemeiată”, se arată în certificatul de grefă.

De la Prefectura Neamț, purtătorul de cuvânt Dana Savu a precizat care sunt următorii pași: “urmează să facem o solicitare în cursul zilei de astăzi la secretarul comunei Agapia. La această solicitare vom anexa certificatul de grefă pe care l-am primit și îi vom cere să întocmească referatul prin care va înceta mandatul de primar.  Urmeză emiterea ordinului de prefect, cel târziu mâine”.

Ordinul va fi semnat de subprefectul Iulian Jugan, deoarece prefectul Niculina Dobrilă se află în concediu de odihnă, până pe data de 7 martie. (Gianina BUFTEA)

reclama psd

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.