Lovitură de grație în PMP Neamț: Dulamă schimbat cu Bichineț

Consiliul Național al Partidului Mișcarea Populară a luat hotărârea să-i schimbe pe toți președinții de filiale care au obținut sub 5% la alegerile parlamentare din decembrie 2016.

Pe cale de consecință, Laurențiu Dulamă a fost înlocuit de la comanda organizației Neamț a PMP cu un președinte interimar de import, Corneliu Bichineț, deputat de Vaslui, care s-a făcut remarcat prin activitate politică la Partidul România Mare. El a fost președinte al Consiliului Județean Vaslui în perioada 2004-2008, vicepreședinte în mandatul următor, funcție prelungită și în 2012-2015, de data aceasta din partea PNL. În august 2016, a demisionat din PNL și s-a înscris în PMP.

În PSD, ca și în PNL, încep calcule extrem de interesa(n)te în legătură cu voturile aleșilor locali PMP la Primăria Piatra Neamț, unde, fără aceștia, nu se poate face majoritatea. Este posibil ca schimbarea de președinte să genereze și o schimbare de optică la PMP, ceea ce s-ar traduce prin pierderea majorității pentru actuala alianță PSD-ALDE-PMP.

Interimatul rămâne valabil până la organizarea alegerilor interne, care ar trebui să se întâmple în maximum două luni. (V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.