EXCLUSIV: Alegeri anticipate și la Pipirig? Primarul – 2 ani de închisoare cu suspendare

În același dosar cu Marius Crăciun și Radu Viorel Ursache, primarul de Bălțătești, Marcel Prună, actualul primar al comunei Pipirig, a fost condamnat de Curtea de Apel Bacău pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, ”la pedeapsa principală de 2 ani închisoare și 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercițiul drepturilor”.

La fel ca la Bălțătești, este tot vorba despre niște drumuri comunale, făcute pe bază de devize supraîncărcate, la comandă politică, cu bani dați pe ochi frumoși unei firme a lui Marius Crăciun.

Sentința zice mai departe: ”Dispune suspendarea executării pedepsei principale sub supraveghere aplicată inculpatului pe o durată de 5 ani, termen de încercare stabilit în condițiile art. 86/2 cod penal. Atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor prev de art. 86/4 Cp.

În baza art. 86/3 alin. 1 Cp, pe durata termenului de încercare, impune inculpatului următoarele măsuri de supraveghere:

  • să se prezinte la Serviciul de Probațiune Neamț de câte ori este chemat.
  • să anunțe în prealabil orice schimbare de domiciliu reședința sau locuința și orice deplasare care depășește 8 zile.
  • să comunice și să justifice schimbarea locului de muncă
  • să comunice informații de natură a putea fi controlate mijloacele de existență.

Interzice inculpatului exercițiul drepturilor prev. de art. 64 al.1 lit.a teza a II-a și lit b C.p.1969 în condițiile și pe durata prev. de art. 71 C.p.

În baza art. 71 al.5 C.p.1969 pe durata termenului de încercare dispune și supendarea executării pedepsei accesorii”.

Nu în ultimul rând, instanța ia act că UAT Comuna Pipirig nu s-a constituit parte civilă, dar tot confiscă de la Marcel Prună suma de 177.423, 47 lei și menține sechestrul asigurător asupra bunurilor acestuia, sechestru instituit pe un imobil din Pipirig, conform procesului verbal din 30 noiembrie 2012. (V.B.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *