Lucruri serioase cu Păcală la Apa Serv: administrație și procese!

Cătălin Dughir și Ioan Păcală

Bătălia pe(ntru) Apa Serv capătă, pe zi ce trece, aspecte tot mai ridicole. A fost numit un Consiliu de Administrație, de agamanii împuterniciți prin hotărâre a Consiliului Județean să-l schimbe pe cel vechi. Hotărârea a fost anulată, în primă instanță, de un judecător.

Noul Consiliu nu a fost înregistrat încă la Registrul Comerțului și, oficial, el nu poate lua hotărâri importante. Vechiul Consiliu a scos certificat constatator, precum că există și funcționează.

Directorul a fost suspendat, pentru trei capete de acuzare, cum că ar fi adus prejudicii societății, acuze care cu greu se susțin la o analiză cât de cât serioasă.

Colac peste Apa Serv SA, președintele noului Consiliu de Administrație este Ioan Păcală, care a și întocmit raportul prin care se constata ”paguba” adusă de Dughir. Numai că Ioan Păcală se află într-o situație cel puțin ciudată, în acest moment fiind într-un frumos conflict de integritate, cel puțin morală, dacă nu și administrativ-economică, întrucât este în litigiu cu compania al cărei CA îl prezidează. E drept, un CA încă neînregistrat, dar care face, totuși, rapoarte, ține ședințe și ia decizii.

Ioan Păcală a dat în judecată Apa Serv când i s-a dat o sancțiune, urmare a unui incident de muncă în care câțiva salariați din zona Romanului și-au pierdut viața. Apoi, încă o dată, atunci când a fost mutat din funcție. Și mai este un al treilea proces, intentat de compania Apa Serv în contra lui Păcală, pentru a obține de la acesta o parte din contravaloarea unei piese, imputate pe vremea marii avarii din martie anul trecut (dosar 3630/103/2016, cu termen pe 9 martie).

Cum s-ar spune, e bine să fii președintele Consiliului de Administrație, că, între altele, poți numi directorul cu care te vei judeca mai apoi.

Lucruri serioase, oameni buni! (V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.