Prefectura Neamț – Un alt mandat de primar pe cale să înceteze prematur

Prefectura Neamț s-a confruntat în ultimele zile cu obligativitatea de a emite ordine de încetare prematură, înainte de termen, a mandatelor primarilor de Bălțătești și Pipirig, după ce aceștia au fost condamnați la închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Mâine, 24 februarie, este așteptată să ajungă de la Înalta Curte de Casație și Justiție și decizia privindu-l pe Neculai Nastasă, primarul de la Agapia, care a pierdut procesul cu ANI și care are interdicție de a mai ocupa funcții publice pentru o perioadă. Prefectura a solicitat deja documentele de la Înalta Curte și, deși spune că nu le-a primit încă, nouă ni s-a confirmat că acestea au plecat spre Neamț, ceea ce înseamnă că vor ajunge azi-mâine.

”Deocamdată, nu am primit niciun răspuns, așteptăm. În momentul când vor fi toate documentele, se vor parcurge toți pașii legali”, a declarat Dana Savu, purtător de cuvânt al Prefecturii Neamț.

Din punct de vedere al procedurilor, după primirea documentației, prefectul va emite un nou ordin de încetare a mandatului înainte de termen, iar Agapia se va alătura localităților unde trebuie organizate alegeri locale anticipate. (G.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *