Pesedist de frunte din Piatra Neamț: “Susțin cererea protestatarilor de a fi retrasă OUG 13!”

Omul despre care se spunea că ar fi trebuit să fie premier din partea PSD, europarlamentarul Sorin Moisă, născut la Piatra Neamț și considerat cel mai influent europarlamentar român, are o poziție tranșantă și total opusă față de ordonanța Guvernului privind amnistia. Poziția sa reprezintă o lovitură năpraznică pentru Guvernul Grindeanu și pentru PSD, care începe să fie părăsit de tot mai mulți membrii importanți.

Vine un moment când tăcerea devine vinovată. Speram să pot amâna un mesaj pe această temă până pe 15 februarie, când Parlamentul European va vota tratatul commercial UE-Canada, ‘copilul’ pe care l-am crescut în Grupul S&D și probabil, din păcate, singurul proiect strategic major în relațiile transatlantice pentru o bună bucată de vreme. Dar e clar că am ajuns într-un moment de tensiune insuportabilă, și mă voi exprima, indiferent de consecințe. Susțin cererea protestatarilor de a fi retrasă Ordonanța de Urgență nr. 13/2017 privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedura Penală. Este nu numai o cerere legitimă, dar cred că este și cea mai înțeleaptă cale de ieșire din criza în care ne găsim, de a reclădi o minimă încredere, atât de necesară la început de guvernare, precum și de a găsi în cele din urmă un compromis, în măsura în care sunt lucruri importante de rezolvat’, a scris domnia sa pe pagina sa de socializare.

“Dacă Ordonanța 13 este retrasă, mă ofer să găsesc în lumea largă și civilizată câțiva penalisti cu reputație impecabilă, profesori la mari universităti, care să fie mediatori și garanți morali și intelectuali în dezbaterea ce va urma în Parlamentul României. Nu pentru că străinii sunt mai buni, ci pentru că noi între noi nu avem încredere, și de multe ori nu acceptșm nici măcar fărâmele de adevar ale părtii celelalte. Avem, de altfel, juriști consacrați în societatea civilă din România care reușesc să se ridice deasupra partizanatului și ar putea la fel de bine face parte din acest exercițiu de mediere”, a venit propunerea sa pentru rezolvarea elegantă a acestui conflict care tinde să se acutizeze pe zi ce trece.

(V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *