Refuzată de Johannis, vine să ia pulsul investițiilor în Neamț

pietricica turism

Prima propunere a lui Liviu Dragnea pentru funcția de prim-ministru al României, Sevil Shhaideh (refuzată, fără explicații, de președintele Klaus Iohannis), vine marți, 28 februarie, în județul Neamț, din postura de vicepremier al României și ministrul Dezvoltării Regionale. Invitația a fost făcută de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, și continuă șirul vizitelor în diverse zone ale țării.

Prezența doamnei Sevil Shhaideh este foarte importantă în contextul în care superministerul pe care îl conduce reprezintă cheia pentru finanțarea celor mai multe investiții, nu numai din Neamț.

Speranțele se îndreaptă spre modernizarea tuturor drumurilor județene care au nevoie de lucrări, președintele Arsene vorbind despre aproximativ 420 km care vor intra la finanțare, dar și spre alte zone de finanțare de care județul a fost văduvit în timp.

Rămâne de văzut cum o vor convinge cei de la județ și, mai ales, primarii de necesitatea acestor investiții și măsura în care au pregătite proiecte în acest sens.

Comunicatul primit de la Consiliul Județean nu menționează nimic despre o conferință de presă.

Comunicat de presă

Ref: vizită de lucru a vicepremierului Romaniei, Sevil Shhaideh, în județul Neamț

Marți, 28 februarie, vicepremierul Romaniei si ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, va efectua o vizită de lucru în județul Neamț, la invitația președintelui Consiliului Județean Ionel Arsene.

Vicepremierul Romaniei Sevil Shhaideh va fi însoțită la această vizită de către ministrul secretar de stat Adrian Gâdea.

Cei doi oficiali vor participa la o întâlnire cu reprezentanții unitaților administrativ-teritoriale din județ cu scopul de a pune în discuție necesitațile comunitaților nemțene și pentru a gasi cele mai bune soluții de finanțare și dezvoltare. Cu această ocazie, va fi amplu dezbatut noul Program Național de Dezvoltare Locala, începand cu anul 2017, instituindu-se cea de-a doua etapă a acestuia și în cadrul caruia se va asigura finantarea in domenii care se refera la realizarea investitiilor publice in infrastructura locala. De asemenea, vor fi analizate investițiile aflate deja în derulare la nivelul județului Neamț și finanțate de către Ministerul Dezvoltarii.

„Dezbaterea de marți este una deosebit de importantă pentru dezvoltarea viitoare a județului Neamț. Vom identifica impreuna nevoile reale ale comunitaților din județ și vom încerca să gasim soluții pentru rezolvarea lor. Mă aștept ca un număr cât mai mare de primari să participe la această întalnire”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

 

6 COMENTARII

 1. Bună dimineața ! Doresc ca de la această întalnire cu doamna vicepremier , să se obțină fonduri pentru:
  1.Modernizarea urgentă a șoselei Piatra Neamț – Bacău, cu 4 benzi de circulație.
  2.Construirea în regim de urgență a unui depozit județean pentru colectarea legumelor, fructelor, zarzavaturilor, etc. și distribuirea acestora în supermarketuri.
  3.Electrificarea liniei ferate Bicaz – Piatra Neamț – Bacău.

 2. Bună dimineața.Se poate lua în discuție cu doamna ministru si modernizarea drumului județean care face legătura intre POIANA LARGULUI si BICAZ.Vă mulțumesc.

 3. Vali, o legitimatie sau o delegatie de presa valabila o singura zi, in amintirea, respectul si responsabilitatea anilor comuni la Mesagarul, se poate?
  As vrea sa vad pe viu ce zice tanti despre jaful pe patrimoniul national pe care ministerul ei si AM-POR – in parteneriat cu ADRNE, CJ Neamt si Primaria Piatra Neamt – il acopera in legatura cu “operatiunea” de la TT. Sigur, stiu ca pe fond nu se rezolva nimic daca nu trimit, intr-un final, acea plingere-denunt la Comisia Europeana. Dar as vrea sa vad fatza prea-competentei madame de pe orbita penalului Nicusor Constantinescu, ala cu vila dosita la Piatra Neamt, care… Gata, m-am oprit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.