Semnalul lui Bichineț la Neamț- încurcă-i drace! Burlacu, Dulamă și Lupu, primii candidați

Actualul și fostul șef la PMP

Schimbarea lui Laurențiu Dulamă cu Corneliu Bichineț la conducerea filialei Neamț a Partidului Mișcarea Populară a făcut ca ședința de astăzi a Comitetului Executiv Județean să fie una extrem de așteptată. Mai ales că și-a anunțat prezența războinică și fostul deputat Ștefan Burlacu, care a candidat la parlamentare la Cluj și unde a “reușit” un scor deloc onorabil. Faptul că acum, după război, consideră că lipsa lui pe listele din județ a privat PMP de un consilier, a fost afirmația care a stârnit zâmbete în sală. Fiecare membru al partidului aștepta poziția lnoului președinte față de problema majorității în Consiliul Local Piatra Neamț, față de PSD și PNL, față de alegerile interne anunțate în partid și s-a dovedit mai puțin interesată de viitoarele alegeri interne. Chiar și așa, pe parcurs au fost anunțate și primele candidaturi la șefia filialei, cu amintitul Burlacu, cu Laurențiu Dulamă și cu Costache Lupu din partea uneperită a PMP-ului.

Corneliu Bichineț a fost foarte bine primit, aproape toată lumea considerând că are vorbele la el, are carismă și că poate să fie un bun interimar până la alegerile interne. Interesant, chiar și la o analiză sumară, este comunicatul de presă transmis după ședință, care aparent nu spune mare lucru, dar care poate fi interpretat de fiecare cum vrea. În afară de stabilierea datei alegerilor, 14 mai, mesajul pentru celelalte partide este că PMP joacă singur, dar că va susține proiectele bune pentru comunitățile unde are reprezentați aleși în forurile deciîionale. Ceea ce se poate foarte bine traduce că vor fi menținute actualele înțelegeri, atâta timp cât există un “bine comun”. Evident, cine vrea poate citi și că un proiect bun la Piatra Neamț, dar care nu convine PSD-ului, ar putea fi susținut de PMP, dacă se consideră că este bun pentru comunitate, ceea ce ar putea duce la schimbări majore de strategie politică. PSD-ul va găsi ca pozitivă partea în care se spune că  noul șef nu vrea o opoziție absurdă, atâta timp cât există respect față de cei care produc câteva majorități importante în județ. Adică, toată lumea poate fi mulțumită, dar toți trebuie să fie atenți la noul jucător de pe tabla de șah, care a ânvățat să mânuiască cuvintele la Facultatea de Istorie-Filosofie din Iași și apoi a crescut politic pe lângă Vadim Tudor. Iată comunicatul primit la redacție, semnat Corneliu Bichineț, în calitatea sa de președinte interimar:

“Filiala Partidului Mișcarea Populară Neamț, întrunită astăzi în cadrul Consiliului Executiv Județean a analizat stadiul și dinamica organizațiilor Locale și ținând cont că 2017 este anul alegerilor interne, a stabilit un grafic de desfășurare a acestora.
Pe 14 mai 2017 vom convoca Conferința Filialei Județene și cu acest prilej, prin vot, se va alege structura de conducere.
În județ suntem atașați valorilor constructive, susținem proiectele bune pentru comunități și nu ne subordonăm niciunui alt partid, însă nu facem opoziție absurdă, de fațadă, nu suntem nici la remorca PSD, nici a PNL.
Partidul Mișcarea Populară înțelege că localitățile trebuie să fie administrate, conduse și îi susține pe toți oamenii noștri din administrație.”

Valentin Bălănescu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *