Agapia sub blestemul ANI sau ce nu a învățat PNL de la PSD!

Agenția Națională de Integritate (ANI) pare a avea ceva special cu comuna Agapia! Sau partidele politice nu învață nimic unele de altele, probabil din motive doctrinare! Până la urmă, ce are stânga cu dreapta? Despre ce e vorba?

La Agapia, primarul a pierdut funcția, pentru că sus-numita ANI l-a găsit în conflict de interese administrativ. Decizia Înaltei Curți a fost emisă pe 8 februarie 2017 și, în rezumat, zice că “admite recursul declarat de pârâta Agenție Natională de Integritate împotriva sentinței civile nr. 113 din 11 septembrie a Curții de Apel Bacău – Secția a II-a Civilă, de contencios administrativ și fiscal. Casează sentința recurată și rejudecând: respinge acțiunea formulată de reclamantul Nastasă Neculai, ca neîntemeiată”. Apoi, pe 1 martie, Prefectura Neamț a decis să îl lase pe Nastasă fără mandat, astfel că, vrând-nevrând, se fac alegeri. ANI zicea în 2014 că Nastasă e incompatibil administrativ, pentru că “a semnat două contracte de concesiune cu Asociația Crescătorilor de Animale Răchitiș Agapia, asociație în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de membru fondator, încălcând, astfel, dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004 și art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

Până aici nimic ieșit din comun! Cum se fac alegeri, adversarii de la PNL (că Nastasă e de la PSD) și-au ales președinte și candidat pentru alegerile la primărie pe Neculai Băicănescu, fost viceprimar al… fostului primar Neculai Nastasă. Băicănescu a fost și el declarat incompatibil administrativ tot de către ANI, dar în anul 2016. Potrivit instituției, el s-a aflat în incompatibilitate, în perioada 4 iulie 2012-12 august 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de viceprimar și cea de persoană fizică autorizată. Mai precis, zicea ANI, “în perioada exercitării mandatului de viceprimar a luat parte la ședințele Consiliului Local al comunei Agapia din datele de 25 octombrie 2012 și 1 martie 2013 votând pentru adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local care priveau închirierea pășunii comunale. Ulterior adoptării acestor hotărâri, Asociația crescătorilor de animale Răchitiș-Agapia (asociație în cadrul căreia soția acestuia deține calitatea de asociat fondator) în calitate de concesionar, a încheiat cu Primăria Comunei Agapia în calitate de concedent, două contracte de concesiune și două acte adiționale. Astfel, persoana evaluată a avut un interes direct și vădit în adoptarea și respectiv, semnarea celor două hotărâri ale Consiliului Local ale comunei Agapia”.

“Am fost declarat incompatibil de către ANI, dar acum mă judec cu ei. Am câștigat la Curtea de Apel Bacău de două ori și acum mă judec la Înalta Curte de Casație și Justiție. Aștept termenul”, a declarat Băicănescu. (M. CONSTANTINESCU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *