PNL Agapia și-a găsit președintele și candidatul la primărie

Liberalii de Agapia

Duminică, 19 martie organizația PNL Agapia și-a ales noul președinte, în cadrul unor alegeri interne organizate la Pensiunea Daria din satul Văratec, tranfsormată în sediu provizoriu de partid. La ședință, pe lângă liberalii din Agapia, au participat și lideri de la Târgu-Neamț (consilierul județean Mihai Stoica și consilieii din Târgu-Neamț, Aurel Aciocârlănoae și Daniel Cozma). Deputatul Mugur Cozmanciuc, liderul PNL Neamț, nu a ajuns chiar dacă a fost așteptat, alegând alegerile din organizațiile PNL de la Petricani și Ghindăoani. Cum Agapia are de ales un primar, această absență ar putea fi interpretată și ca un  semnal că PNL a predat deja armele înainte de luptă.

În cursa pentru șefia organizației PNL Agapia s-a înscris doar Neculai Băicănescu, la propunerea fostului președinte Vasile Cucoș, fiind votat cu unanimitate de toți cei prezenți. Neculai Băicănescu a fost viceprimar al comunei în perioada 2012-2013.

Neculai Băicănescu

Pornesc la drum, din noua funcție în care am fost ales, cu gândul de a câștiga Primăria Agapia. Nu este exclus să candidez la funcția de primar, dar nici nu pot spune că voi candida 100%, până nu se va face un sondaj de opinie. În urma acestui sondaj se va ști cine candidează și trebuie să am și susținerea colegilor din organizație, cât și susținerea organizației județene. Este o comună în care se câștigă greu alegerile, datorită acestor două mânăstiri care aduc multe voturi. Sperăm să câștigăm și sperăm că și cu ajutorul d-stră vom izbândi, dacă ne ajutați. Avem mari speranțe că vom câștiga”, a declarat Nelu Băicănescu.

S-a făcut o schimbare în bine și îl știu pe domnul Băicănescu un om gospodar și modest. Sunt convins că va face lucruri bune. L-am văzut determinat și va aduce un suflu nou în organizație. În toate comunele din județ se vor face alegeri și mi-aș dori ca și în alte organizații să fie ales un președinte de talia domnului Băicănescu. Se va face un sondaj de opinie la PNL Agapia și vreau ca de la Agapia să se dea un semnal de schimbare pentru tot județul”, ne spune și Daniel Cozma, responsabil pe zona Agapia din partea organizației PNL Neamț.

Consider că este un pas înainte pentru PNL Agapia prin alegerea domnului Băicănescu ca președinte. Este nevoie de promovarea tinerilor. Sunt la o vârstă de pensionare și am decis să mă retrag din funcția de președinte. Eu l-am propus pe domnul Băicănescu și-l susțin. Îl voi susține și la funcția de primar, dar după ce se va face un sondaj de opinie”, ne spune și Vasile Cucoș fost primar al comunei Agapia.

De remarcat este faptul că organizația PSD Agapia nu și-a desemnat oficial un candidat la primărie, chiar dacă se tot vehiculează două nume, acela al consilierului local Gheorghiță Cârjă și al actualul viceprimar Mihai Vasiliu. Cel care va decide candidatul PSD va fi, mai mult ca sigur, fostul primar Neculai Nastasă.

C.T. STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *