Chitic insistă: vrea piața (temporar) la CMI Urban

Ședința Consiliului Local Piatra Neamț din 30 martie are din nou pe ordinea de zi un proiect propus de Dragoș Chitic, ca până la adjudecarea licitației de către un administrator, Piața Centrală să fie transferată prin încredințare directă CMI Urban. ”Probabil că proiectul nu va avea succes nici de această dată, dar eu rămân consecvent în dorința de a deschide piața cât mai repede. Am făcut proiecte de hotărâre separat pentru a nu se ajunge în situația de a bloca scoaterea la licitație și a întârzia acest demers”, a spus Dragoș Chitic.

Majoritatea din Consiliul Local rămâne credincioasă ideilor sale: licitație, fără ca Piața să mai fie ”găzduită” temporar de CMI Urban. ”Noi, cei din PSD, ne menținem același punct de vedere. Cred că și cei din Alianță împărtășesc aceeași dorință. Vom avea discuții pe caietul de sarcini și vom interveni cu amendamente. Consider că am fi putut avea caietul de sarcini și cu o lună înainte. Și licitația putea fi pregătită mai de mult, dar colegii din opoziție au vrut altfel”, a spus viceprimarul Luminița Vîrlan.

Cătălin Misăilă spune că ALDE nu agreează decât varianta licitației. ”Mergem pe licitație și vă spun și de ce: va fi greu după aceea să creezi disconfort oamenilor care-și închiriază acum un spațiu pe o lună, două, și apoi să revii să închei un alt contract dacă va fi un nou administrator. Din punctul meu de vedere procedura de licitație trebuia demarată de la sfârșitul anului trecut. De ce nu s-au gândit atunci cei din opoziție că Piața va sta închisă și se gândesc abia acum?”. Cristian Sauciuc declară că PMP este în același gând cu al colegilor din coaliția locală. ”Cred că ar fi corect ca toată lumea să-și mențină părerile prezentate inițial. Suntem pentru licitație. Cerem să se respecte legea și în cazul Annaslim, să fie licitație și acolo”.

Chiar și cei de la CMI Urban, într-o nefericită conferință de presă ( proastă idee să faci o conferință de presă la care să nu inviți toată presa și să nu comunici practic nimic, doar să transmiți niște semnale fără conținut) au spus că nu agrează ideea de a lua piața pentru câteva luni, deoarece sunt costuri în plus greu de rcuperat. Altfel spus, ei vor piața, dar definitiv, că dacă nu se supără și-și fac propria piață în piață.

(Ana MOISE)

One comment

  • Maria Sfetcu

    martie 29, 2017 at 12:42 pm

    Observăm că domnul primar este consecvent ideii de a da piața pe mâna Urban. Ok, hai să-i facem pe plac. Doar dacă ne demonstrează că deja pe SEAP se află postată licitația pentru administrarea pieței centrale. Ups, am verificat și nu e! Deci, domnule primar, chiar, când aveți de gând să vă dați demisia? Chiar nu observați cât de penibil sunteți?

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *