Concurs cu circuit închis la Apa Serv

Aflată într-o continuă căutare a șefilor ideali, Compania Județeană Apa Serv Neamț a hotărât să-și facă o echipă ideală de juriști, cu care să poată face față multitudinii de probleme pe care le are de rezolvat. De aceea, a scos la concurs 2 posturi. Pentru care s-au înscris nouă persoane.

În ziua când ar fi trebuit să se încheie înscrierile, am căutat pe site-ul companiei anunțul și nu am reușit să-l depistăm. Actualul director (interimar) Victor Petcu Movilă ne-a dat o explicație: ”A fost publicat pe site, dar a fost scos”.

Unul din cei care s-a înscris ne-a mărturisit că el a aflat de concurs de la un angajat al companiei, nu de pe site. ”Concursul trebuia să fie organizat în 2016, dar a fost suspendată procedura. Acum, noi am reluat această acțiune și s-au înscris 9 persoane pentru cele 2 posturi vacante”, a continuat cu explicațiile dl. Movilă. Numele persoanelor, potrivit domniei sale, nu le poate face publice, deoarece are clauză de… confidențialitate. Cât despre comisia de concurs… ”Săptămâna viitoare va fi desemnată și comisia de concurs, prin dispoziție. Aceasta va fi compusă din 3 sau 5 membri, reprezentanți Apa Serv, Consiliul Județean și Prefectură”, a explicat același om de la conducere, arătând că totul este foarte bine gândit, că vor fi 3 sau 5 membri și că, în viitor, se va gândi componența celor ce vor face selecția.

De la Prefectură am primit un răspuns care-l contrazice pe dl. Movilă, în sensul că instituția nu trimite reprezentanți decât atunci când este vorba de funcții publice.

Potrivit anunțului pe care l-am primit abia după ce am solicitat oficial acest lucru, am aflat că ieri, 23 martie 2017, persoanele interesate au putut depune scrisoare de intenție și CV la registratura Companiei Județene Apa Serv SA, din Piatra Neamț str. Lt. Drăghiescu, nr. 20, sau pe adresa de e-mail [email protected].

Am mai aflat că, înainte de concurs, va fi o selecție, după care vor rămâne cei care îndeplinesc toate cererile prinse în anunț.

Pentru amorul artei, vă prezentăm și modalitatea în care se vor puncta concurenții:

 • testarea scrisă totalizează 100 pct și va avea o pondere de 70% din punctajul total;

 • interviul va cuprinde șapte criterii de apreciere, care totalizează 70 de pct, cu pondere de 30% din punctajul total;

 • formula de calcul: Punctajul Total = (punctaj obtinut la testare practica/100)x70 + (pct obt interviu/70)x30.

Punctajul necesar pentru promovare este de minimum 70 de puncte la testarea scrisă și 49 de puncte la interviu.

În atenția viitorilor membri ai comisiei de concurs:

Vă rugăm să nu confirmați informațiile noastre, că deja se pregătesc să ocupe birourile o doamnă – care a fost numită într-un organism colectiv de conducere, de pe undeva din sudul țării – și un domn – care a mai a lucrat la companie și care a făcut ceva servicii actualei echipe Păcală&Movilă. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, nu ne va rămâne decât să conchidem că apa trece, năravurile rămân”.

(V.B.)

 

 

 

 

 

4 comments

 • olteanu

  martie 24, 2017 at 2:58 pm

  A mai fost si anul trecut un concurs la SC Apaserv S.A. pentru un post de consilier juridic defintiv, cu o perioada scurta de inscriere si-o bibliografie imensa si neclara, gen legislatia muncii, legislatia achizitiilor publice, Cod Civil, Cod Procedura Civila…fara a fi mentionate legile sau in cazul codurilor anumite capitole….concurs cu dedicatie…verificati cine a luat…..

  Răspuns

 • olteanu

  martie 24, 2017 at 3:00 pm

  Posturile vacante de la Apaserv nu apar la AJOFM Neamt ca locuri de munca vacante pentru a fi ocupate de someri sau persoane in cautarea unui loc de munca asa cum spune legea.

  Răspuns

 • georgescu

  martie 24, 2017 at 6:56 pm

  De vreo 6-7 ani pe holurile de la Apa… se simte puternic portocaliul. Acum va fi portocaliu cu pete rosii. Va fi cam ca o ciuperca necomestibila( era sa zic nebuna ).

  Răspuns

 • Maria Sfetcu

  martie 25, 2017 at 11:29 am

  Nu că aș ține cu compania, dar cred că există începând cu prefectura, consiliul județean, primării și societățile de pe lângă ele așa de mulți politicaly corect, încât angajările din interes ale lui dughir și gașca lui sunt subțirele. Observ iar brusc un curent contra schimbărilor care vor să vină!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *