Serial: Ce mai fac aleșii noștri. Emilia Arcan, biografie cu Swarovski de partid

Emilia Arcan, pe vremea când lua lecții pentru Senat de la Silvia Ciornei, fost senator meteoric de Neamț al Partidului Conservator

Pe site-urile Senatului și al Camerei Deputaților, aleșii noștri sunt obligați să-și prezinte biografia, așa cum e ea, nemachiată sau trunchiată. Că unii mai încearcă să sară etape din viață, că alții mai ascund unele lucruri, este o altă problemă, ușor de înțeles, mai ales din partea celor care au de ascuns studii de pe vremea răposatului sau episoade mai puțin plăcute din viață.

Emilia Arcan, senator de Neamț, fost președinte al Consiliului Județean Neamț pentru câteva luni, fost vicepreședinte pentru câțiva ani, a procedat cu totul altfel. ”Totul” în cazul său înseamnă că este la vedere și, mai mult decât atât, apar lucruri extrem de surprinzătoare, care, în mod firesc, ar face parte din categoria informațiilor clasificate. Actuala doamnă senator nu disimulează deloc, dar spune clar că ea a făcut activitate politică la Consiliul Județean Neamț, dar și acolo unde a fost împuternicită să reprezinte județul, adică la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și Troleibuzul. Cel puțin așa reiese din rubrica privind activitatea politică, pe care doamna senator a completat-o cu lux de amănunte, începând de când a intrat în PSD. Evident, tot ce a fost înainte reprezintă doar încercări, care nu pot fi considerate experiență.

Cum spuneam, partea cea mai interesantă și misterioasă, care ar trebui probabil clasificată, a biografiei postate de Emilia Arcan se referă – oare tot în zona activității politice? – la postura de ”șef structură de securitate la nivelul Consiliului Județean Neamț în perioada 2012-2015”!

Am căutat respectiva structură în organigrama și statul de funcții ale instituției, prin bugetul județului, pentru a vedea ce venituri și ce cheltuieli i-au fost alocate, dar, din păcate, nu am reușit să dăm de urma ei. Până la urmă, nici nu aveam cum să găsim dacă era vorba despre o structură atât de ocultată. Probabil că ea a funcționat – așa cum era normal, având în vedere titulatura – departe de ochii lumii, ca un fel de structură de protecție internă. Lucru ce poate fi întărit de cei care au trecut prin Consiliul Județean în acea vreme și își aduc aminte că, pe ușa biroului de vicepreședinte al doamnei Emilia Arcan, era un anunț care spunea că este interzis filmatul și fotografiatul.

Concluzia este clară: pagina de prezentare a senatorului Emilia Arcan arată parcursul unui om care a ținut cont de toate oportunitățile, a trecut peste greutăți și, acum, se poate bucura, cel puțin patru ani, de funcția obținută. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *