GALERIE FOTO Protest la Agenția pentru Protecția Mediului Neamț

25 de salariați ai Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Neamț au întrerupt lucrul, timp de două ore, astăzi, 21 martie, în intervalul 10:00-12:00, manifestându-și nemulțumirea față de adâncirea inechităților salariale din sistemul public. Fotografii:

protest apm neamt martie (1)
protest apm neamt martie (2)
protest apm neamt martie (3)
protest apm neamt martie (4)
protest apm neamt martie (5)
protest apm neamt martie (6)
protest apm neamt martie (7)
protest apm neamt martie (8)

Liderul de sindicat, Radu Stanciu explică: “De 8 ani nu am beneficiat de nici o mărire salarială. Înseamnă că nu suntem respectați, ținând cont că avem un volum de muncă foarte mare, că de noi depinde implementarea politicilor europene la nivel local. Se pare că efortul nostru este în zadar, din punct de vedere salarial. Dacă revendicările noastre nu vor fi soluționate, se va ajunge la grevă generală pe perioadă nedeterminată”.

La protest au aderat și salariații Gărzii de Mediu Neamț. Oamenii vor luarea unor măsuri în regim de urgență pentru a nu intra în colaps sistemul pentru protecția mediului, prin susținerea în Guvern de către Ministerul Mediului a majorării salariilor, astfel încât cuantumul acestora să fie adus la nivelul celor din aceeași familie ocupațională din administrație, respectându-se astfel Decizia Curții Constituționale a României nr. 794/2016. (Gianina BUFTEA)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *