Post important scos la concurs la Primăria Bicaz

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a anunțat luni, 6 martie, că organizează un concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a funcției publice de conducere vacant de secretar al orașului Bicaz. Termenul de depunere a dosarelor de înscriere expiră peste 20 de zile. Prima probă a concursului, cea scrisă, va avea loc în 7 aprilie, de la ora 10, urmând ca data și ora interviului să fie comunicate ulterior.

Postul a fost ocupat, până în octombrie, anul trecut, de Ioan Spiridon, însă acesta s-a autosuspendat pentru a putea candida la parlamentare, pentru Camera Deputaților, fiind transferat în alt post public la Primăria Bicaz. A strâns vreo 5.000 de semnături pentru depunerea candidaturii, dar, în cele din urmă, acestea s-au concretizat în vreo 900 de voturi, insuficiente pentru a prinde un loc de parlamentar.

Ioan Spiridon a declarat că, momentan, lucrează cu avizul Agenției Naționale, însă, dacă mai dorește să fie secretarul orașului, va trebui să se înscrie și el la concurs. Spiridon a precizat că se va angaja în „competiție”, urmând să-și afle contracandidații, în cazul în care aceștia vor exista, în zilele următoare. Condițiile specifice necesare în vederea participării la concurs și a ocupării funcției publice sunt: studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în științe juridice sau administrative; studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administrației publice, management, ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, în condițiile legii; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice: minimum 3 ani. (T. MARIAN)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *