Războiul Jănel-Romel la LocativServ – faza pe schimbarea agamanilor. Ce spun cei vizați

Mult dorita înlocuire din AGA de la Locativ Serv a consilierilor locali Claudia Moroiu (PSD) și Cătălin Misăilă (ALDE), care face obiectul ședinței de Consiliu Local de luni, 6 martie, nu este decât o nouă etapă a conflictului deschis dintre cele două tabere care îi au ca exponenți pe Jănel Iosub, directorul PSD al LocativServ, și Romel Bîrjoveanu, vârful de lance al consilierilor locali ai PNL-ului condus de primarul Dragoș Chitic.

Este și părerea celor doi consilieri locali propuși a fi schimbați luni, singura diferență dintre ei fiind că unul o spune clar, iar celălalt pare resemnat cu soarta stabilită de politică și jocul de glezne.

Cătălin Misăilă spune, fără echivoc, că, de fapt, în spatele acestei schimbări se ascunde o luptă între partide, mai exact între doi oameni, iar societatea a căzut la mijloc: ”Eu, când m-am dus la prima ședință la AGA, n-am găsit nici director, nici Consiliu de Administrație, n-am găsit nimic. Am fost nevoit să propun un interimat și Primăria Piatra Neamț, timp de 6 luni, nu a fost în stare să organizeze un concurs pentru ocuparea funcției de director. Putea să organizeze în acest interval un concurs și nu a făcut-o. Imediat ce am numit eu interimatul de CA și director, Primăria trebuia, a doua zi, să demareze procedurile de selecție și de numire a unui director. Era obligația Primăriei să facă așa ceva. Nu știu despre ce ilegalități se vorbește. Cine știe să le scoată la iveală! Orice consilier local, dacă avea o nedumerire, putea să se ducă la Locativ Serv să solicite detalii. Am cerut și un audit, s-a făcut un audit și din partea Primăriei, pentru a vedea care-i situația financiară, o să fie un raport în acest sens și o să-l prezentăm, și în Consiliul Local, și la toată lumea. Am fost primul agaman care am făcut ședința AGA cu presa alături, pentru că nu am avut nimic de ascuns. Nu mă afectează dacă voi fi schimbat”.

Al doilea consilier vizat, Claudia Moroiu, mult mai rezervată în declarații, a precizat că întotdeauna a respectat votul majorității: ”Își va spune cuvântul votul care va fi. Chiar nu am ce să comentez mai mult referitor la acest aspect. Voi respecta decizia și votul colegilor consilieri”. (Ana Moise)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *