Andreea, Paul și Ana Bianca – salvatori din pasiune

Trei tineri frumoși, voluntari la ISU Neamț, au fost prezentați în conferința de presă de astăzi, 5 aprilie, drept o dovadă concretă de eficiență a campaniei ”Salvator din pasiune”, lansată de IGSU în luna mai a anului trecut. Ei fac parte din lotul (de 26 de voluntari) care a trecut de cursul introductiv și de cele de pregătire în acordarea primului ajutor de bază.

Până vor avea 240 de ore de voluntariat ei sunt încadrați ca servanți 2 (a patra persoană din echipaj) pe ambulanța SMURD sau servant 3 sau 4 pe autospecialele de stingere.

Andreea, Paul și Ana Bianca abia așteaptă să ”împlinească” cele 240 de ore, ca să poată pleca la cursurile de pregătire care se vor ține la Iași. Andreea, care este reprezentanta voluntarilor, a spus că voluntariatul la ISU nu poate fi făcut decât dacă există vocație, în niciun caz doar pentru a îmbrăca o uniformă roșie sau albastră: ”Vreau să le spun oamenilor că nu trebuie să se teamă de noi. Nu suntem chiar la fel de bine pregătiți ca un paramedic, dar se pot baza pe noi în orice situație pentru că deja știm cum să manevrăm un caz, ce întrebări trebuie să punem și cum să avem grijă de un pacient”.

Ana Bianca

Majoritatea voluntarilor de la ISU sunt absolvenți sau elevi ai școlilor postliceale sanitare și intenționează să participe la concursurile care se vor organiza pentru a deveni angajați ai inspectoratului, experiența de acum fiind foarte utilă.

Andreea

Și în acest an a avut loc o sesiune de recrutare a voluntarilor, în perioada februarie-martie. Au fost 49 de solicitări (30 de fete și 19 băieți, dintre care 11 minori), și urmează ca dosarele să fie studiate și analizate într-un timp cât mai scurt, iar persoanele admise în cadrul programului să fie înștiințate pentru a încheia contractul de voluntariat.

Paul

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor țin de vârstă (între 16 și 65 de ani), starea de sănătate – care trebuie să permită o astfel de activitate, cazier (să nu existe vreo condamnare pentru infracțiuni cu intenție) și calitatea morală (să nu fie pierdut calitatea de voluntar ISU anterior). (C.M.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.