FOTO A opta expoziție personală a Vioricăi Ciucanu

Artista plastică Viorica Ciucanu a revenit în fața publicului cu a opta expoziție personală. Cele 23 de lucrări pot fi admirate pe simezele Sinagogii “Baal Shem Tov” (str. Dimitrie Ernici nr. 12) din Piatra Neamț.

“Expoziția are multe povești, toate cu semne de întrebare, dar eu aproape că nu am niciun merit, am fost inspirată și inspirația este divină. Lucrările sunt panotate în așa fel încât povestea să fie citită”, a dezvăluit artista.

expozitie viorica ciucanu (1)
expozitie viorica ciucanu (2)
expozitie viorica ciucanu (3)
expozitie viorica ciucanu (4)
expozitie viorica ciucanu (5)
expozitie viorica ciucanu (6)
expozitie viorica ciucanu (7)
expozitie viorica ciucanu (8)
expozitie viorica ciucanu (9)
expozitie viorica ciucanu (10)

La vernisajul Vioricăi Ciucanu a participat și profesorul său de la Școala Populară de Arte, pictorul Arcadie Răileanu. “Când am intrat am întâlnit un alt pictor decât cel pe care-l văzusem ultima dată. Un pictor avansat, îndrăzneț, mult mai îndrăzneț decât înainte cu niște profunzimi extraordinare în alegerea culorilor. Mă bucur mult pentru Viorica Ciucanu și pentru încă un grup de doamne și domni care au trecut prin școala în care eu am predat“.

“Fiecare dintre dvs., care ați mai fost și la altă expoziție a doamnei Viorica Ciucanu, vă puteți da seama acum, având în față aceste lucrări noi, ce s-a întâmplat, ce s-a schimbat, ce nu s-a schimbat în arta sa. Cert este că a adunat o mulțime de îndoieli și de întrebări. Dacă încercăm să citim imaginile e un balans între ființa spirituală și ființa fizică, între memorie și uitare, între tipologii de oameni”, a declarat poetul și criticul de artă Emil Nicolae. (Ana MOISE)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *