FOTO Spectacol de înaltă trăire spirituală cu Dorel Vișan

Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” a dăruit un spectacol special pietrenilor în Săptămâna Mare. Concertul extraordinar de Paști “Hristos a Înviat!”, proiect care a prins viață în urmă cu 8 ani, s-a bucurat de participarea soliștilor de muzică populară Mariana Anghel și Ionuț Fulea. Lor li s-a alăturat cunoscutul actor Dorel Vișan, care a recitat din poezia românească religioasă. Au mai încântat publicul, Grupul Cameral Instrumental “Cantores”, dirijor – prof. Petrișor Varga, Grupul Vocal “Anghelos” și Marcel Anghel, la toacă.

“Mă bucur că m-am întors la Piatra Neamț acum în preajma Sărbătorilor Pascale. Atâtea lucruri ne despart de sufletul nostru că atunci când se întâmplă unul care ne apropie, ar trebui să facem din el o sărbătoare. Tot ce se vede și ce nu se vede în acest univers a fost făcut de Dumnezeu prin poruncă divină: să se facă, să fie! Singur omul a fost creat de Dumnezeu cu mâna lui personală. Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul său și i-a suflat în față suflarea de viață și omul a devenit ființă vie. Numai că fățarnicul de om l-a trădat pe Dumnezeu, a încălcat porunca divină, prin simbioza dintre har și libertate, libertate pe care nici astăzi nu știe ce să facă cu ea“, a spus actorul Dorel Vișan.

“Îmi amintesc cu mare drag cum în urmă cu 8 ani împreună cu actorul Dorel Vișan porneam acest proiect și uite că am reușit să promovăm din ce în ce mai mult cântecul nostru din Ardeal, priceasna, care e cântat în biserică de foarte mult timp”, a declarat și Mariana Anghel.

“Suntem foarte încântați că am fost martorii acestui concert de înaltă trăire. Mulțumim artiștilor pentru aceste sublime acorduri muzicale“, a afirmat, în încheiere, Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț.

Concertul a avut loc la Cinematograful “Dacia”, spre încântarea administratorului Victor Purice, care, în curând, își va mai vedea un vis realizat: dotarea sălii de spectacole cu scaune noi.  (Ana MOISE)

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.