Știre actualizată. Petru Paleu si Vasile Olaru, fostul primar de Girov, condamnați la închisoare cu executare

Actualizare: Petru Paleu a fost găsit la locuința sa din zona Ursuleți și a fost escortat la Penitenciarul Bacău unde, de altfel, a ajuns și Vasile Olaru.

După ce Tribunalul Neamț a pronunțat sentințe cu suspendare în procesul privind o lucrare executată de firma condusă de cunoscutul om de afaceri Petru Paleu în beneficiul comunei Girov, Curtea de Apel a rejudecat cazul și a decis cu:

Înlătură din sentința penală apelată dispozițiile art.86.1 – 86.3 C.pen. din 1968 privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicată inculpatului Olaru Vasile, pe care acesta urmează să o execute efectiv in regim de detenție. Reține cauza de reducere a pedepsei prevăzută de art.19 din Legea nr.682/2002 pentru toate infracțiunile pentru care a fost trimis in judecată inculpatul Paleu Petru. Înlătură din sentința penală apelată dispoziția privind contopirea pedepselor aplicate inculpatului Paleu Petru pentru infracțiunile deduse judecății. Reduce cuantumul pedepsei închisorii aplicate inculpatului Paleu Petru. (…) În temeiul art.33 lit. a, art.34 lit.b,c,e și art. 35 alin.1 Cod penal anterior contopește pedepsele aplicate inculpatului Paleu Petru, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare. (…) Ia act că prejudiciul cauzat părții civile Unitatea Administrativ Teritorială, comuna Girov, jud. Neamț a fost reparat in natură. Revocă sechestrul asigurător asupra bunurilor imobile ale inculpaților Paleu Petru și Olaru Vasile, luat prin procesele verbale cu nr. 74/P/2011 din data de 04.12.2013, ale Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Bacău. Definitivă. Pronunțată în sedință publică azi 13.04.2017”.

În dosarul, instrumentat de DNA Bacău, Olaru a fost anchetat pentru abuz în serviciu și fals intelectual,  iar Paleu de complicitate la cele două infracțiuni plus fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Povestea datează din 2007, anul în care Primăria Girov a semnat un contract cu Energoterm pentru lucrări la obiectivul „Rețea de canalizare cu stație de epurare sat Girov, comuna Girov. Anchetatorii au stabilit că lucrările au fost făcute parțial, iar echipamentele prevăzute în contract, în valoare de peste 943.000 de lei, nu fuseseră predate primăriei.

Vasile Olaru s-a predat imediat ce a aflat de sentință la Poliția Girov, în această după-amiază. Petru Paleu are mutație pe București, dar o echipă de polițiști s-a dus la locuința lui din Neamț, pentru a verifica dacă nu se află acolo.

C.M.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *