Județul Neamț, locul al II-lea la Olimpiada Națională de Fizică

Participarea elevilor nemțeni la etapa finală a Olimpiadei Naționale de Fizică, desfășurată între 24 și 29 aprilie, la Târgu Jiu, a fost încununată cu un loc I, un loc II și 4 mențiuni.

Elevul George Chiriac, de la Colegiul Național “Roman Vodă” Roman (profesor Romeo Merfea), a ocupat primul loc la clasa a VIII-a, iar Alexandru Apostol de  la Colegiul Național “Petru Rareș” Piatra Neamț (profesor Cristinel Secară) s-a situat pe locul al doilea la clasa a VI-a.

Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-ala Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț, profesor Dorel Haralamb, recompensat de Ministerul Educației Naționale (MEN) cu mențiune a obținut cel mai mare punctaj la proba teoretică și s-a calificat pentru a doua oară în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Fizică.

Au mai primit mențiuni: Mihnea Buțiurcă (clasa a VI-a, Colegiul Național ”Roman Vodă” Roman, prof. Constantin Ostafe), Flavia Pascal (clasa a VII-a, Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț, prof. Aida Ilie) și Daniel Manole (clasa a IX-a, Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț, prof. Dorel Haralamb).

În paralel cu Ministerul Educației Naționale, Societatea Română de Fizică a acordat trei medalii de aur, patru de argint, cinci de bronz și trei diplome de onoare la 15 elevi nemțeni din totalul de 16 care au făcut parte din lotul de fizică al județului: Apostol Alexandru, Buțiurcă Mihnea, Verdeanu Mircea-Matei, Lupașcu Theodor Mihai, Scurtu Iancu-Matei, Pascal Flavia-Cristiana, Buzdea Matei, Chiriac George, Cosniceanu Mihai-Cosmin, Manole Daniel, Teacu Petre-Cosmin, Spiridon Andra-Elena, Okukura Andrew Hiroaki, Miron Raluca Andreea și Leontică Sebastian. Elevii provin de la Colegiile Naționale ”Petru Rareș”și ”Roman Vodă” și au fost pregătiți de profesori: Secară Cristinel, Ostafe Constantin, Pîntea Mihaela, Ilie Aida, Merfea Romeo, Haralamb Dorel și Oniciuc Grigoruță.

“Județul Neamț s-a situat pe locul secund în clasament ca număr de premii, mențiuni și medalii obținute după București. Rezultatele sunt remarcabile și confirma valoarea Școlii Nemțene de Fizică. Felicitări elevilor pentru performanțele obținute, rezultat al orelor petrecute în fața culegerilor de fizică, în laboratorul de fizică, deslușind și descoperind frumusețea fizicii, profesorilor care i-au îndrumat, precum și părinților pentru susținere“, a declarat prof. Cristinel Secară, inspector de fizică la ISJ Neamț. (Ana MOISE)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *