Nemțeanul Petrică Fărmuș, mențiune la Olimpiada de Agricultură

Județul Neamț a fost reprezentat la faza finală a Olimpiadei Naționale de Agricultură (cultura plantelor și creșterea animalelor) de doi elevi de la Liceul Tehnologic ”Ion Ionescu de la Brad” Horia și un elev de la Colegiul Tehnic ”Ion Creangă” Târgu Neamț. Dintre aceștia, elevul Petrică Fărmuș, clasa a XII-a la Liceul Tehnologic ”Ion Ionescu de la Brad” Horia, a obținut mențiune la secțiunea creșterea animalelor. Evenimentul s-a desfășurat între 24 și 28 aprilie la Roman și Horia.

“La probă scrisă, susținută pe 25 aprilie la Colegiul Tehnic Danubiana Roman, elevii și-au demonstrat cunoștințele teoretice în domeniul specialității pentru care se pregătesc. Proba practică s-a desfășurat pe 27 aprilie la Liceul Tehnologic Ion Ionescu de la Brad Horia, care a pus la dispoziție comisiei și elevilor o bogată bază materială pentru cele două secțiuni ale domeniului agricol”, a declarat prof. Rodica Ciuchi, inspector pentru dezvoltarea resurselor umane și discipline tehnice la ISJ Neamț.

Premiile au fost asigurate de Ministerul Educației Naționale și de Consiliul Județean Neamț. La festivitatea de premiere de la Colegiul Tehnic Danubiana Roman au fost prezenți Lucian Micu, primarul interimar al muncipiului Roman, inspectorul general al ISJ Neamț, prof. Viorel Stan și membrii comisiei centrale.

“Elevii și profesorii au beneficiat în ziua educativă de excursii în județul Neamț, la obiective de interes, precum Cetatea Neamțului, Casa Memorială Ion Creangă de la Humulești sau Muzeul Etnografic Neculai Popa de la Târpești“, a mai spus prof. Rodica Ciuchi.

La Olimpiadă au participat 150 de elevi și profesori însoțitori din 32 de județe. (Ana MOISE)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *