Tradiție Leoreanu: “Proiectul și minutul” la CL Roman

Având inițial 8 proiecte pe ordinea de zi, la care joi, 27 aprilie, s-au mai adăugat 3 suplimentare, ședința ordinară a Consiliului Local Roman a durat, conform cutumei de pe vremea lui Leoreanu (“proiectul și minutul”), 11 minute. S-a votat, ca de obicei, “la foc automat”. Inclusiv proiectul de cheltuire a unor bani din bugetul local, proiect care avea 4 puncte distincte  și la care consilierul Boloca a solicitat votarea pe puncte, fiindcă nu avea voie să voteze la unul din ele. S-a trecut peste solicitare cu o lejeritate neașteptată, ca și peste punctul cu plata utilităților la biserici, fără nici măcar o singură intervenție!

Niciun consilier local nu a avut, dacă nu o  intervenție, măcar o curiozitate. De exemplu, de ce colaborează Primăria Roman cu firma SC VIOBETI COMIMPEX SRL București, reprezentată de Turcu Vergil, pentru “organizarea unui eveniment cultural-artistic”, colaborare în care Primăria Roman “se obligă să emită autorizații, fără nici un cost, respectiv autorizații pentru desfacerea și consumul băuturilor alcoolice și non-alcoolice, produselor alimentare și nealimentare, pentru comerț în perimetrul locației, pentru transport camioane, pentru afișaj și caravana audio stradală, închiderea circulației acolo unde este cazul”?

Ceva mai mult a durat validarea unui alt consilier PNL (Bogdan Curcudel) în locul domnului Pascariu, care a fost desemnat director adjunct în firma de subordonare locală Locato. (D. AILINCĂI; FOTO: T. MIHAILOVICI)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *