Piața Centrală din Piatra Neamț , din nou la mâna intereselor de partid

Ședința Consiliului Local Piatra Neamț, programată pentru 27 aprilie, readuce în prim plan Piața Centrală „Sf. Gheorghe”. Primarul Dragoș Chitic își încearcă , din nou, norocul cu majoritatea PSD-PMP-ALDE, după ce în ședința extraordinară din 11 aprilie, cele trei proiecte care au vizat obiectivul au fost respinse fără multe discuții. Conducerea primăriei revine cu proiectul de preluare pe bază de protocol a pieței, chiar dacă nici acum (21.04.2017), „documentul de la minister nu a venit”, după cum ne-a declarat Florin Fecic, secretarul municipiului. În acestă situație, dacă până la data ședinței, acel document nu ajunge la Primărie, proiectul are toate șansele să fie respins. Liderul majorității, consilierul Victor Marghidan a fost ferm „dacă documentația va fi completă și vor fi îndeplinite condițiile legale, da, va trece proiectul”. Când vine vorba de proiectul privind caietul de sarcini pentru organizarea licitației pentru găsirea unui administrator al pieței , social democrații nu renunță la ideea de veni cu propria propunere.

Viceprimarul social democrat, Luminița Vîrlan declară că „am avut și noi ca preocupare acest caiet de sarcini. Am pornit de la ceea ce a spus primarul Dragoș Chitic, că acesta este atributul aparatului tehnic al primăriei de a elabora un caiet de sarcini. Am lucrat și noi în paralel, se vor face amendamente. Nu știu care va fi reacția colegilor de la PNL. Noi vom interveni în limita legală, ori cu ceea ce am lucrat noi, ori cu amendamente pe ceea ce se va prezenta”. Consilierul Victor Marghidan spune că „modificările vor fi prezentate în comisiile de specialitate și supuse aprobării în ședința de joi. Nu știu dacă vor trece proiectele cu piața”. Cert este faptul că, ședința Consiliului Local Piatra Neamț nu va fi deloc plictisitoare.

Gianina Buftea

PS: Să sperăm că întâlnirea de “taină” care va avea loc miercuri, între doi protagoniști ai “războiului” pe piața centrală din Piatra Neamț va dezamorsa conflictul, chiar dacă ea va avea loc într-un cadru neinstituțional. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *