Reacție Viorel Stan: “”Matematica nu este singura disciplină la care se procedeză așa”

O primă reacție referitoare la medaliile de argint și bronz, de fapt clasări pe locurile 12 -31, cucerite de elevii nemțeni la finala Olimpiadei Naționale de matematică de la Timișoara (19-22 aprilie), a venit chiar de la profesorul Viorel Stan, inspectorul școlar general al ISJ Neamț.

”Punctul de vedere al publicației dvs. este corect. De altfel, regulamentul de organizare a Olimpiadelor școlare nu prevede existența medaliilor ca modalitate de clasare a participanților. Matematica nu este singura disciplină la care se procedează așa”.

Viorel Stan a vorbit și despre cât de mult contează aceste medalii în sistemul de apreciere a dosarelor cadrelor didactice pentru obținerea gradațiilor de merit sau reduceri de catedră. ”Se ia în considerare doar numărul de elevi cu premii, nu numărul de medalii”.

Întrebat dacă este normal ca pe site-ul instituției să figureze acest comunicat, Viorel Stan ne-a dat un răspuns sec: „Nu este normal” .Cu toate acestea, înștiințarea se „odihnește” încă  bine merci drept în fruntea site-ului. (Ana MOISE)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *